TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayramda, esnafımızla güzel birliktelik oluştu

Adana Valisi Büyük 9. Ahilik Haftası etkinliğinde kutlama komitesini kabul etti

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bayramda, esnafımızla güzel birliktelik oluştu

Bayramda, esnafımızla güzel birliktelik oluştu

 

 

 

ADANA- Adana'da bu yıl 9'uncusu düzenlenen Ahilik Kültür Haftası ve Esnaf Bayramı Kutlamaları'na yağmur altında start verildi.

 

Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil başkanlığındaki,  Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, Başkan Vekilleri, Mustafa Göktaş ve Kenan Yılmaz ile ESKKK Güney Bölge Birliği Başkanı Muhammet Yalçın, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, Ç.Ü. İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Muhammet Yılmaz, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mahmut Kır'ın da yer aldığı İl Kutlama Komitesi sabah 09.30'da Atatürk Parkı'nda bir araya geldi.

 

Sağanak yağmur altında yapılan törene Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri İlhami Uygunsözlü, Mustafa Gökay Karakuş, TETESFED Başkan Vekili ve Adana ETESO Başkanı İsmail Abike, Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Süleyman Oğuz, Kuyumcular Esnaf Odası Başkanı Oğuz Başman, Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Ülkü Uçar, Adana Canlı Hayvan Alım Satımı, Besiciler, Yemciler ve Tavukçular, Balıkçılar Esnaf Odası ve Adana 1 Nolu ESKKK Başkanı Yusuf Ziya Üçdağ, İnşaatçılar Esnaf Odası Başkanı Cuma Bozkurt, Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Tuncay Eskindağ da katıldı

 

Vali Yardımcısı Yeşil ve Birlik Başkanı Sözütek ile Ticaret İl Müdürü Ekiz, şidettli yağmur altında anıta çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Buradan, Adana Valisi Mustafa Büyük makamında çiçekle ziyaret edilerek, Başkan Sözütek tarafından 9.Ahilik Haftası'na davet edilerek, "Katılırsanız, onur duyarız" denilerek davetiyesi de takdim edildi.  Vali Büyük de, esnaf ve sanatkarlar açısından önemli olan bir etkinliğe katılmaktan mutluluk duyacağını ifade ederken, "Ahilik Haftası Esnaf Bayramı Kutlamaları Türkiye'de epeyce bir mesafede aldı.Güzel bir birliktelik oluşturuyor. Biz de her töreni şöyle renkli, esnafımızla, sanatkarımızla bir araya gelmek için vesile olarak görüyoruz. Gayet de başarılı çalışmalar da yapılıyor. İnşallah, yarın ki etkinliğinize de katılırız Esnafın bayramını esnafın içinde kutluyor olmak ayrı bir güzellik olacak.Başarılar diliyorum"dedi.

 

Komite, Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü'yü de makamında ziyaret ederek,çiçek ve davetiye verdi. Başkan Sözlü de, Ahiliğin, Türk esnafının ahlak ölçüsünü gösterdiğini, bu geleneği yaşatmak adına yapılan çalışmaları tebrik ve takdirle karşıladıklarını ifade ederken, "Bu organize için gayret sarfeden herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah yanınızda olacağız"diye konuştu.

 

Başkan Sözütek de, davetlerine gösterdikleri ilgi ve samimiyet dolayısıyla Vali Büyük ve Başkan Sözlü'ye teşekkür ederken, "Davetimize katılmanızdan şeref duyarız. Ahi Evran esnafın ilk örgütlenme lideridir. Pabucu dama atmak deyimi, Ahi Evran Felsefesi'nin temeli olan Akıl, Ahlak,Bilim ve Çalışma'nın ta kendisidir. Katılımınızdan şeref duyarız"dedi.

 

Komite Üyeleri, yarın saat 12.00'de Büyüksaat önünde yapılacak Adana'da Yılın Ahisi Suat Akray'a Ahi Kaftanı giydirme, ödül töreni, Ahi Yemeği ikramı, halk oyunları gösterisi, kalaycı, köşker, kuaförlerin mesleki gösterisi ve katılımcılara çiçek dağıtılacak tören alanına da giderek incelemelerde bulundular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.