TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızlarımızı istismarcılarıyla asla evlendirmeyeceğiz

CHP Adana İl kadın Kolları, kız çocuğu istismarında çocuk evliliğinin önünü açan rapora sert tepki gösterdi:

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kızlarımızı istismarcılarıyla asla evlendirmeyeceğiz

Kızlarımızı istismarcılarıyla asla evlendirmeyeceğiz

 

 

 

ADANA(İLKHABER)  – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Kadın Kolları, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar İle Boşanma Olaylarının Araştırılması Ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi” ile ilgili kurulan ve kamuoyunda “Boşanma Komisyonu” olarak bilinen komisyonun 6 Mayıs 1016 tarihli araştırma raporuna sert tepki gösterdi. Çocuk istismarcısının tecavüz ettiği çocukla evlendirilmesini öneren komisyona, “Ey komisyon, kendine gel” diyerek seslenen CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, “Çocuk istismarcılarını ödüllendiremezsiniz, affedemezsiniz. Kız çocuklarımızı istismarcısı ile evlendiremezsiniz” dedi.  Raporda yer alan şiddet gören kadınlarla ilgili önerilerin de asla kabul edilemeyeceğini dile getiren Yılmaz, “Kadınlar yıllardır verdikleri mücadele sonucu, elde ettikleri haklarından asla taviz vermeyecek, asla geri adım atmayacaklardır” diyerek raporun geri çekilmesini istedi.

 

CHP’Lİ KADINLARDAN SERT TEPKİ

CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, yaptığı basın açıklamasıyla kamuoyunda “Boşanma Komisyonu” olarak bilinen komisyonun, çocuk istismarcıları ve kadına yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgili öneriler içeren raporuna sert tepki gösterdi.

 

HUKUKLA, ADALETLE, AHLAKLA, VİCDANLA BAĞDAŞMAYAN ÖNERİLER

İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, komisyon raporunun hem çocuklar hem de kadınlar için kabul edilemez hükümler içerdiğine dikkati çekti. Raporun çocuk istismarcısının tecavüz ettiği çocukla 5 yıl boyunca sorunsuz ve başarılı bir evlilik sürdürmesi halinde, denetimli serbestlikten yararlanmasını önerdiğini aktaran Yılmaz, çocuğun istismarcısıyla evlenmesinin yolunu açmanın hukukla, adaletle, ahlakla ve vicdanla açıklanamayacağını söyledi.

 

ÇOCUK EVLİLİĞİNİN ÖNÜNÜ AÇIYOR

Çocuğun 5 yıl boyunca istismarcısının istismarının devam etmesinin, çocuk evliliğinin önünü, istismarcıya da denetimli serbestlikten yararlanma yolunu açıp istismarcıyı korumaya aldığını vurgulayan Yasemin Yılmaz, “Ey komisyon, kendine gel! Çocuklarımıza tacizi, bu kadar hafife alamazsınız. Çocuk istismarcılarını ödüllendiremezsiniz, affedemezsiniz. Kız çocuklarımızı istismarcısı ile evlendiremezsiniz. ‘Bu raporu Meclis çatısı altında nasıl olsa çoğunluktayım, meclisten geçiririm’ diye düşünülüyor ise bir an önce bu düşüncenizden vazgeçin. Bizim sizin yasalarınıza kurban edeceğimiz çocuğumuz yok. Günlerdir bu konuda atılan çığlıkları duymanızı, derhal raporunuzu geri çekmenizi  bekliyoruz. Aksi taktirde, buna asla müsaade etmeyeceğimizi bilin istiyoruz” diye konuştu.

 

“ŞİDDET GÖREN KADIN SADECE MESAİ SAATLERİNDE KORUNACAK”

Şiddet gören kadınlarla ilgili önerilerin de asla kabul edilemez olduğunu kaydeden CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, raporda şiddet gören kadınlar için, son derece hayati olan koruma tedbirlerini mesai saatleri ile sınırlandırılmasının öngörüldüğünü, koruma tedbiri almak için delil şartı getirildiğini, erkek mağdur olmasın diye kadına verilecek nafakanın evliliğin devam süresine bağlandığını ve kadının şiddet görüp mağdur olduğu evliliğe mahkum edildiğini ifade etti.

 

“EVLİLİĞİ DEĞİL, ŞİDDET UYGULAYANI KORUYOR”

Yılmaz, “Bunun adına evliliği korumak diyemezsiniz! Bu evliliği korumak değil, şiddete başvuranı korumaktır, şiddeti meşrulaştıramazsınız! Aile içi şiddeti uzlaşma ve arabuluculuk yöntemi ile çözemezsiniz! Erkek şiddetine karşı yasal mekanizmaları bu şekilde zayıflatamazsınız! Ailenin korunması için kurulan komisyondan, toplum olarak beklentimiz, çocuğa ve kadına istismarı, şiddeti önlemek konusunda daha ileri, daha önleyici daha koruyucu politikalardır” şeklinde konuştu.

 

“RAPORU ACİLEN VE DERHAL GERİ ÇEKİN!”

Komisyonun kuruluş amacının tam tersine sonuçlar yaratacak bir anlayış içerisinde olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

“Biz Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Örgütü olarak bu anlayışınızın karşısında olduğumuzu, sonuna kadar kadın ve çocuk haklarının koruyucusu olacağımızı, kazanılmış haklarımızdan asla ödün vermeyeceğimizi, çocuğa ve kadına karşı şiddetle, kararlılıkla ve inançla mücadele edeceğimizi duyuruyoruz. Aile komisyonuna da buradan ‘Raporunu acilen ve derhal geri çek’ diyoruz”

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.