TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İncilik üssü davasında ev hapsi kaldırıldı

Adana’da İncilik Hava Üssü’nde görev bir ABD askerinin başına ‘çuval’ geçirme girişiminde bulunan Yalçın Semir Akarsu ve Cenk Kızılırmak için ‘denetimli serbestlik’ kapsamında verilen ‘ev hapsi’ cezası kaldırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İncilik üssü davasında ev hapsi kaldırıldı

İncilik üssü davasında ev hapsi kaldırıldı

 BAYRAM BULUT
ADANA (İLKHABER)– Adana’da İncilik Hava Üssü’nde görev bir ABD askerinin başına ‘çuval’ geçirme girişiminde bulunan Yalçın Semir Akarsu ve Cenk Kızılırmak için ‘denetimli serbestlik’ kapsamında verilen ‘ev hapsi’ cezası kaldırıldı. Akarsu ve Kızılırmak, 12 yıl hapis ve 50 bin TL’ye kadar para cezası istemiyle yargılandıkları davanın ilk duruşmasına kadar, haftanın iki günü polis merkezine gidip imza vereceği öğrenildi.

İncirlik üssünde Astsubay Üstçavuş Nicholas Allen Rockwel’in başına çuval geçirmeye çalışan TGB üyesi iki genç gözaltına alındı. Her iki zanlı da çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece ‘denetimli serbestlik’ kapsamında ‘ev hapsi’ cezası alındı. Terör Teknik ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı, olayla ilgili soruşturmasını tamamlarken, hazırlanan iddianame de Adana 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilerek, dava açıldı.

Yalçın Semir Akarsu ve Cenk Kızılırmak ile eylem esnasındaki görüntüleri sosyal medyada paylaştığı öne sürülen TGB Genel Sekreteri Sinan Sungur hakkında; ‘askeri yasak bölgelere girme ve hakaret’ ile birlikte ‘Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’na muhalefet suçundan 12 yıla kadar hapis, 50 bin TL’ye kadar da para cezası istendi. Sanık avukatları, ‘ev hapsi’ cezasına itiraz etti. Yapılan başvuruyu değerlendiren Adana 20. Asliye Ceza Mahkemesi, sanıkların yurtdışına çıkışlarının yasaklanması kararının devamına hükmederken, suçların vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, verilmesi muhtemel ceza miktarıyla tedbirin uyumlu olması gerektiğini dikkate alıp, ‘ev hapsi’ ile adli kontrol kararını da kaldırdı. Sanıklar, pazartesi ve perşembe günleri polis merkezine gidip imza verecek.  

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.