TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tehlike kol geziyor

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Adana’ya gelen Suriyeli mültecilerin çadırlarının bulunduğu alanda tehlike kol geziyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tehlike kol geziyor

Tehlike kol geziyor

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Suriye’deki iç savaştan kaçarak Adana’ya gelen Suriyeli mültecilerin çadırlarının bulunduğu alanda tehlike kol geziyor.

Geçtiğimiz yıl şark çıbanı görülen ilk yerlerden bir tanesi olan Adana’nın Yüreğir İlçesi Koza Mahallesi’nde bulunan araziye kurulan çadırların bulunduğu alan pis su barındırıyor. Çadırların bulunduğu alanda aynı zamanda tarım arazileri bulunuyor. Bu tarım arazilerinin sulanması için ise sulama kanallarından sular çekiliyor. Çadırlarda tam bu sulama için kazılan çukurların hemen yanında bulunuyor. Çadırların lavabo suları da akarak bu suya karışıyor.

Oluşan su birikintilerinde küçük çocuklar çimiyor. Suyun içinde oynayan çocuklar kimi zaman başlarını tamamen suyun içine katıyor ve su yutuyor. Pis suya giren çocukları hiç kimsenin uyarmaması ise dikkatlerden kaçmıyor. Su nedeniyle çok fazla sinekte çadırların bulunduğu alanda yer alıyor.  Mahalle sakin Barış Deniz,  "Bu suyu kanaldan geliyor ve okulun kanalizasyon suyu ile birleşiyor. Bazıları bu suyu ile ihtiyaçlarını gideriyorlar.  Çocuklar burada her gün saatlerce çimiyor. Yazık bu insanlara. Bir şey yapılmalı" dedi.

'Yaşam zor burada' Çadır kalmanın yaşantılarını özetlediğini ifade eden Abdullah Musa, zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerini kaydetti. Musa, "Burada her şey çok pahalı. Yaşam çok zor. Suriye gibi değil. Burada çalışıyoruz ama yetmiyor. Eski yaşantımıza dönmek istiyoruz. Parası olan Suriyeliler evlerde kalıyorlar, işyeri açıyorlar. Parası olmayanlar ise çadırlar ve sokaklarda kalıyor. Bizde ister miydik, evimizi ve barkımıza bırakıp buralara gelmeye ama mecbur kaldık" diye konuştu.

Vatandaşlar bu alanlarda bulaşıcı hastalıkların tekrar çıkmasından endişe ettikleri öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.