TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir’den Uludere’ye dev bayrak

Adana Büyükşehir Belediyesince, Şırnak Uludere’deki Çakırsöğüt Komando Tugayına 40 metre uzunluğunda, metal bayrak direği dikildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Büyükşehir’den Uludere’ye dev bayrak

Büyükşehir’den Uludere’ye dev bayrak

ADANA (İHA) - Adana Büyükşehir Belediyesince, Şırnak Uludere’deki Çakırsöğüt Komando Tugayına 40 metre uzunluğunda, metal bayrak direği dikildi.
“Vatan toprağı uğruna canını seve seve feda etmiş aziz şehitlerimiz anısına Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılmıştır” ibaresi ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü imzasıyla temeli atılan ve dikilen bayrak direğinde, 8x12 metrelik bayrak kullanılabiliyor. 360 derece dönebilen bayrak direğinde uçak ikaz lambalı sonar mevcut. Sıcak daldırma galvenizli, saatte 160 km esen rüzgar hızına göre ayarlı, asansör sistemli ve dolgu kaide sistemli bayrak direğinin nakliyesi ve yerine dikilmesi için gereken vinç çalışması Adana Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirildi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türk askerinin ve polisinin vatan topraklarını savunmak için gerektiğinde gözünü kırpmadan şehadete yürüdüğünü belirterek, “Şanlı bayrağımızın dalgalanmaya devam etmesi için genç yaşta en büyük bedeli ödeyen, canını veren şehitlerimize saygımızı göstermek için, Şırnak Uludere’deki Komando Tugayımızda dev bir Türk Bayrağının dalgalanmasını istedik. Şehitlerimiz için ne yapsak onların hakkını ödeyemeyiz, fedakarlıklarının karşılığını veremeyiz. Onlar Türk milletinin kalbinde sonsuza dek yaşayacaktır. Şehitlerimizi bir kez daha saygı, hürmet ve rahmetle anıyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.