TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkmen: Üreticilerin borçları ertelenmeli

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Ceyhan ve bölgesinde ekilen ayçiçeklerinde ‘ayçiçeği mildiyösü’ hastalığı nedeniyle üreticilerin 6 bin dekar alanı sökerek yeniden ekim yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, çiftçinin zararının karşılanması ve borçlarının faizsiz ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Türkmen: Üreticilerin borçları ertelenmeli

Türkmen: Üreticilerin borçları ertelenmeli

 

 

ADANA(İLKHABER) - TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Ceyhan ve bölgesinde ekilen ayçiçeklerinde ‘ayçiçeği mildiyösü’ hastalığı nedeniyle üreticilerin 6 bin dekar alanı sökerek yeniden ekim yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, çiftçinin zararının karşılanması ve borçlarının faizsiz ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Türkmen, Adana ili Ceyhan İlçesinde 2016 yılı için 150 bin dekarda ayçiçeği ekiminin 15 Şubat 2016 tarihi ile yapıldığını ancak üreticilerin; tarlalarında görülen hastalıklar nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarına dikkat çekti.

Ceyhan Ziraat Odası’nın verilerine vurgu yapan Türkmen, “Ceyhan ve bölgesinde ekilen ayçiçeklerinde ‘ayçiçeği mildiyösü’ hastalığı nedeniyle üreticilerin, yaklaşık 6 bin dekar alanı sökerek yeniden ekim yapmak zorunda kaldıkları ifade edilmektedir. Ürünlerde yüzde 10 ila 70 arasında verim kaybı yaşanmasına neden olduğu belirtilen bu hastalık, özellikle yeniden ayçiçeği ekimi yapmak zorunda kalan üreticiler ile tarlalarında söz konusu hastalığa rastlanan tüm çiftçilerimizi zarara uğratmıştır” dedi.

 

“Ceyhan ve bölgesinde ayçiçeği üreticilerinin hastalık nedeniyle uğradıkları zararların tespiti ve çözümü konusunda Bakanlığınızın yürüttüğü bir çalışma var mıdır?” diyen Türkmen, Bakan Çelik’e, “çiftçinin uğradığı zararı karşılamayı, zarara uğrayan ayçiçeği üreticilerinin borçlarını faizsiz olarak erteleyerek, çiftçiye destek olmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.