TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Işıldayan projeler

Anafartalar Anadolu Lisesi’nde TUBİTAK Bilim Fuarı coşkusu yaşanırken, öğrencilerin çalışması taktir topladı

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Işıldayan projeler

Işıldayan projeler

 
 

 

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana Anafartalar Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı. Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, birbirinden değerli projelerin olduğunu ve bu projeler için patent başvurusu yapılması gerektiğini dile getirdi.

Bilim Fuarı’nın açılışı Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, Anafartalar Anadolu Lisesi Müdürü Tüba Germen, Proje Sorumlusu Ahmet Demirel ve çok sayıda öğretmenin katılımıyla gerçekleşti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın tek tek stantları gezerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve öğrenci ve öğretmenlerden projeler hakkında bilgiler aldı.

Öğrencilerin hazırladıkları bir birinden değerli projeler büyük beğeni topladı.  Kimi kuluçka makinesi yaptı. Kimi güneş enerjisiyle şarj edilebilen telefon şarjı, kimi ise gıda boyasıyla yapılan suni çiçekler ve Adana’nın tanıtımı konusunda projelerini sergiledi.  Anafartalar Anadolu Lisesi Müdürü Tüba Germen, emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederek başarılarının devamını diledi. Germen ayrıca TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışına katılan Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın’ında bu anlamlı günde kendilerini kurmayarak açılışa katılmasından ötürü teşekkürlerini dile getirdi.

Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, bu yıl Seyhan İlçesi’nde bulunan 87 okulda TÜBİTAK 4006 Projesi’nin olduğunu söyledi.  Geçen yıla oranla bu yıl ciddi bir artışın gerçekleştiğini anlatan Aydın, “Özellikle geçen yıllara oranla kat kat arttı. Okullarımızda öğrencilerimiz özellikle bilimle,  sanatla, edebiyatla uğraşması için TÜBİTAK’ın desteği var.  Adana’daki okullarımızın, çocuklarımızın TÜBİTAK’ın bu desteklerinden yararlanması için öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz canla başla çalıştılar. Hamdolsun bu yıl 87 okulumuzda TÜBİTAK fuarı açılıyor. “ dedi.

TÜBİTAK’a yapılan proje başvurularında, projesi kabul edilen her okula 5 Bin Lira civarında yardım yapıldığını dile getiren Aydın, “Çocuklarımız için bu bir fırsat. Bu fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz.  Gezdiğimiz okullarda öğrencilerimizin gerçekten bilime sanata, edebiyata duyarlı olduğunu görüyoruz. Buda bizi memnun ediyor.  Gençlerimizin şiddet ortamlarından uzaklaşması için mutlak suretle bizim yönlendirme yapmak istediğimiz hususlar var. Spordur edebiyattır, sanattır, bilimdir kültürel faaliyetlerdir. Bu yaptığımız bilimsel çalışmalarda bunların başında geliyor.  Dolayısıyla son derece memnunuz 87 okulumuzun hemen hemen çoğunu gezmeye çalışıyoruz. Memnuniyetle görüyoruz ki çocuklarımız bilime sanata çok duyarlılar. Aşkla şevkle yaptıkları eserleri anlatmaya çalışıyor bizde sabırla dinliyoruz ve mutlu oluyoruz. “ diye konuştu.

Birbirinden değerli projeler için patent başvurusu yapılması gerektiğini ifade eden Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü; “Gezdiğimiz okullarda çok önemli çalışmalar var. Biz diyoruz ki patent başvurusu yapın.  Türkiye’de Avrupa ülkelerine oranla patent başvurusu az diye şikayet ederiz. Ama öğrencilerimizin gerçekten o düşünce dünyasında çok enteresan şeyler çıkabiliyor.  Biz de öğretmenlerimize diyoruz, bunu geliştirin ve patent başvurusu yapın. Bu çalışmalar devam ettiği sürece nice Aziz Sancarlar çıkacaktır. Adana artık 3 sayfa haberleriyle değil, bilimle sanatla anılsın okullarımızda şiddet değil bilim olsun istiyoruz.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.