TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gülnihal’den birlik mesajı

Adana’da Türk Sanat Müziği’nin yaşatılması ve yaygınlaştırılması amacıyla kurulan Gülnihal Musiki Derneği Türk Sanat Müziği Korosu, sezon finalinde ortak tavır ortaya koyup terör olaylarını kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Gülnihal’den birlik mesajı

Gülnihal’den birlik mesajı

 

 

 

Zekeriya ŞAHİN

ADANA(İLKHABER) – Adana’da Türk Sanat Müziği’nin yaşatılması ve yaygınlaştırılması amacıyla kurulan Gülnihal Musiki Derneği Türk Sanat Müziği Korosu, sezon finalinde ortak tavır ortaya koyup terör olaylarını kınadı. Başkanlığını Prof. Dr. Meriç Kanan’ın yaptığı koro şefi İhsan Serintürk’ün organizesinde Adana Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu’nda bir konser veren koro, gecenin finalinde “Türkiye’m” ve “10. Yıl Marşı” ile Türkiye’yi parçalamak isteyen bölücü terör örgütünü namelerden süzülen barış, sevgi, birliktelik ve Atatürk sevgisine hapsetti.

Gülnihal Korosu, konserinde Türk Sanat Müziği’nin ölümsüz eserlerinden oluşan bir demet sundu. Hüzzam, Uşşak, Nihavent ve Muhayyerkürdi makamında eserlere  geçmeden önce usta sunucu Sevgi Kanan, terör olaylarına karşı sevgi ve barış içeren bir konuşma yaptı. 

Huzura, barışa, adil ve iyi ahlaklı düzene hasret yaşadığımız şu günlerde, her gün duyduğumuz şiddet, taciz ve özellikle şehit haberleriyle yüreklerin paramparça olduğunu ve bunlardan dolayı da bıktıklarını ifade eden Kanan, özetle şu ifadelere yer verdi:

“Bizi ferahlatacak pınar ise Yüce Atatürk’ün bizlere emanet ettiği demokratik, illaki laik cumhuriyetimizin layıkıyla uygulanacağı bir düzendir.  Kim ki bu düzeni yıkmaya kararlı ise bilmelidir ki, bizler de korumaya baş koyduk. Böyle güzel bir gecede, böyle bir başlangıç yapmak istemezdim. Ama yaşadığımız acı gerçekleri daha ne kadar sineye çekebiliriz? Her şeye rağmen Atatürk ilkelerine bağlı, barış ve özgürlük mücadelemizi, kalplerimizi saran sonsuz sevgiyle ve azimle, sonsuza dek sürdüreceğiz.

Birliğe, beraberliğe, dayanışmaya, sevgiyi paylaşmaya, kıvılcımları birleştirerek kocaman bir ışık kaynağı gibi ışımaya, bölünmez, parçalanmaz bir bütün olduğumuzu tüm dünyaya göstermeye gücümüz var bizim. Güven, cesaret ve akıl ile bütünlüğümüzü korumak ve güneş gibi parlamak elimizde. Ülkem ve milletim bu potansiyele sahip. Işığımızla aydınlatacağımız yarınlara kavuşmak dileğiyle.”

TÜRK BAYRAĞI DAĞITILDI

Alkış yağmuru altında devam eden konser “Bir sevda geldi başıma” eseriyle sona ererken, Gülnihal Derneği’nin kurucusu ve koro şefi İhsan Serintürk bir konuşma yaptı. Serintürk, ülkede yaşanan bölücü terör olaylarına karşı birliktelik ortaya koymak istediklerini, bu amaçla konser arasında Türk bayrağı dağıttıklarını ifade ederek, duygularını şöyle dile getirdi:

“Bu terör olaylarına karşı, milli birlik ve beraberliğe, ülke olarak dört elle sarılmaya çok ihtiyacımız olduğu bir dönem yaşıyoruz. Bu amaçla, bizler de Gülnihal Derneği olarak bunlara karşı durmak, milli birlik ve bütünlüğü sağlamak amacıyla söyleyeceğimiz şarkıları sizlerle okumak istedik.”

Konuşmanın ardından koro büyük bir coşkuyla Türkiye’m şarkısını seslendirirken, ellerindeki Türk bayraklarıyla coşan Türk Sanat Müziği sevdalıları da koroya eşlik etti. Şarkı bittiğinde ise izleyiciler “Bir daha” diye tezahürat yaptı.

Çağrı üzerine, koro aynı heyecan ve duyguyla bu kez 10. Yıl Marşı’nı seslendirdi.  Birlikteliğin doruk noktaya ulaştığı konser 10. Yıl Marşı ile biterken, seyirciler sanatçıları alkış yağmuruna tuttu.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.