TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık sorununda ortak dil kullanmak istiyoruz

ATO başkanlığına yeni seçilen Doç. Dr. Ökten, Adana İl Sağlık ve İl Halk Müdürlüğü’nü ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sağlık sorununda ortak dil kullanmak istiyoruz

Sağlık sorununda ortak dil kullanmak istiyoruz

 

 

 

ADANA(İLKHABER) - Adana Tabip Odası yönetimine yeni seçilen Başkan Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Genel Sekreter Dr. A. Erhan Özeren, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Ferat Erol, Dr. Hakan Şen ve TTB Aile Hekimliği Kol Sekreteri Dr. Yaşar Ulutaş tanışmak ve istişarede bulunmak için Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer ve Adana İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Çağlar Çatak’a nezaket ziyaretinde bulundu.

 

ÖKTEN, “KARŞILIKLI DİYALOG GELİŞTİRİLMELİ”

Sağlık İl Müdürü Dr. Ahmet Özer ziyaretinde konuşan Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, amaçlarının hem yeni yönetim kurulu üyelerini tanıştırmak hem de hekimlerin yaşadıkları sorunları iletmek olduğunu söyleyerek “Yeni dönemde Adana’da sağlık hizmetlerinde hem hekimlerin hem de halk sağlığı sorunlarının ortadan kaldırılması için ortak bir dil kullanmak istiyoruz. Hekimlerin sorunlarına çözüm bulmak için karşılıklı diyalog geliştirilmesi gerekir. Geliştirilecek güzel diyalog ile iyi işlere birlikte imza atılır” dedi.

 

ÖZER, “İLİMİZDE HASTA SAYISI ÇOK AMA SIKINTI YOK”

Adana Tabip Odası yöneticilerini makamında kabul eden Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, “İlimizde hasta sayısı çok fazla. Ancak bölge olarak sağlık hizmetleri konusunda herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Hekimlerin son yıllarda çalışma alanlarındaki yoğunluktan kaynaklanan mutsuzlukları olduğunun farkındayız. Bu konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı ciddi çalışma yaptı” diyerek  oda yöneticilerine her türlü sağlık hizmetleri ve hekim sorunları ile ilgili olarak diyaloga hazır olduğunu söyleyerek yeni görevlerinde başarılar diledi.

 

ÖKTEN, “YENİ ASM’LER NÜFUSA GÖRE YAPILMALI”

Adana İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Çağlar Çatak ziyaretinde özellikle aile hekimlerinin bir çok sorunu olduğunu belirten Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ve TTB Aile Hekimleri Kolu Başkanı Dr. Yaşar Ulutaş, aile hekimlerinin sorunlarını  ileterek, yeni açılacak sıfır Aile Sağlığı Merkezlerinin o bölgede ki hekimler arasında huzursuzluk yaratabileceğini, belirli bir nüfusa göre yeni yapılanmaların olmasının daha iyi olacağını belirttiler.

 

ÇATAK, “BÖLGEDEKİ SORUNLARI BİLİYORUZ”

Bölgedeki sorunları bildiğini ifade eden Adana İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Çağlar Çatak, “Bazı bölgelerdeki sorunları iyi biliyoruz. Hiç bir hekimi mağdur etmeden sorunları çözmek istiyoruz. Yeni döneminizde hekim sorunları ve hekim eğitimleri açısından kurumlar arası ilişkiye daha çok önem vereceğiz. Yeni göreviniz hayırlı, uğurlu olsun. Başarılar diliyorum.” dedi.

Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Dr. Haluk Uygur ile birlikte editörlüğünü yaptıkları Adana Tabip Odasının yayını olan "İlk Çağlardan Günümüze Çukurova Tıp Tarihi" kitabını Dr. Özer ve Dr. Çatak’a hediye etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.