TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çalık Holding Şanlıurfa’da

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün göreve geldiği günden bu yana; Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesine yabancı yatırımcıların ilgisi artarak devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çalık Holding Şanlıurfa’da

Çalık Holding Şanlıurfa’da

 

 

Sedat ATİLLA

ŞANLIURFA(İLKHABER) - Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün göreve geldiği günden bu yana; Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesine yabancı yatırımcıların ilgisi artarak devam ediyor.

 

Son olarak Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından olan Çalık Holdingin Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde yer fabrika için yer tahsisi talebi Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti tarafından olumlu sonuçlandırılarak yer tahsisi yapıldı. Toplantıya Vali Küçük’ün yanı sıra OSB Mütevelli Heyeti Üyeleri Vali Yardımcısı Uğur Sezer, Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, OSB Bölge Müdürü Oktay Yaşar, İbrahim iletmiş de katıldı.

 

Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde yapılan Müteşebbis Heyeti toplantısı sırasında konuya ilişkin açıklama yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; Şanlıurfa Sanayisinin Türkiye’de en büyük gelişme kaydeden sanayilerden biri olduğunu belirtti. Organize Sanayi Bölgeleri arasında en ucuz arazi, en ucuz enerji ve yakında zamanda ihalenin tamamlanmasıyla en ucuz suyun da Şanlıurfa sanayisinde olacağını belirten Vali İzzettin Küçük; bu avantajların pek çok yatırımcıyı Şanlıurfa’ya çeken önemli etkenler olduğunu dile getirdi.

 

Eti Holdingin ardından son olarak Çalık Holdingin talebi üzerine kendilerine de yer tahsisi yapılacağını belirten Vali İzzettin Küçük, “Yatırımlarını gerçekleştirmek için kısa sürede harekete geçeceklerdir. 90 dönümlük bir arazi talep etmişlerdir. Entegre bir tesis olacağından birkaç fabrika yan yana olacaktır. Büyük kuruluşların ilimize gelmesi diğer firmalar için bir teşvik ve cazibe niteliğindedir. Bu yatırımların hızla artacağına inanıyorum. Hali hazırda özellikle tekstil adamızda ve ayakkabıcılar sitemizde yakında çalışmalar başlayacaktır. Tüm bu gelişmeler ilimizdeki istihdam için çok önemlidir.” dedi.

 

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi ikinci kısımda yer tahsisi yapılacak olan firmaya ait fabrikaların faaliyete geçmesiyle iki bin kişiye istihdam olanağı sağlanacak. Yaklaşık 80 milyon TL tutarındaki yatırımın hayata geçirilmesiyle fabrikalarda kütlü pamuk, iplik ve denim üretimi yapılacak.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.