TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çabalar daha yaşanabilir Adana için

Çocuklar farkında olsun, çevre ve doğa korunsun

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çabalar daha yaşanabilir Adana için

Çabalar daha yaşanabilir Adana için

 

 

ADANA(İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediyesi, bir yandan doğayı koruma adına önemli ve büyük projelere imza atarken, bir yandan da Adanalıların bu konudaki farkındalığını artırmak için eğitim faaliyetlerini sürdürüyor.  Çeşitli atıkların bilimsel yöntemlerle toplanması, su kaynaklarının korunması, geri dönüşüm, atıklardan enerji üretilmesi ve çevreyle ilgili çok sayıda konuda 2 yıl içinde ses getiren yoğunlukta hizmet üreten ve etkinlikler düzenleyen Adana Büyükşehir Belediyesi, “Ağaç yaşken eğilir” düşüncesinden hareketle, çocukların çevre konusunda erken yaşta bilinçlenmesi amacıyla okullarda eğitim veriyor.

ÇEVREYE DUYARLI VE BİLİNÇLİ ÇOCUKLAR İÇİN KIRSALDA EĞİTİM

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrutusunda çalışmalarını yoğunlaştıran Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent merkezinde olduğu gibi, köylerde eğitim gören çocuklara yönelik de farkındalık ve çevre bilinci eğitimi veriyor.

5 Haziran Dünya Çevre Günü öncesi bu konudaki çalışmalar devam ediyor.

Son olarak Kozan’ın İdem Köyü İlkokulu’nda öğrenim gören çocuklara yönelik çevre bilinci eğitimi verildi. Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nda görevli  çevre mühendisleri Kadir Yılmaz ve Şebnem Küpeli, çevreye duyarlı ve bilinçi çocuklar yetişmesi için çaba gösterdi.

5 HAZİRAN’DA BİSİKLET TURU VE SERGİ

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nca, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, 5 haziran 2016 Pazar günü bisiklet turu gerçekleştirilecek ve çevre fotoğraflarının izlenebileceği sergi açılacak.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.