TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Goblenin Masalı” koleksiyonunun ilk gösterimi Adana’da

Ünlü modacı Ahmet Özceyhan’ın hazırladığı koleksiyon, renk renk nakışlarla izleyenleri masalsı bir dünyaya götürecek

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Goblenin Masalı” koleksiyonunun ilk gösterimi Adana’da

“Goblenin Masalı” koleksiyonunun ilk gösterimi Adana’da

 

Türkiye’nin yetiştirdiği ünlü modacılardan Ahmet Özceyhan’ın hazırladığı “Goblenin Masalı” adlı moda koleksiyonunun ilk gösterimi, 1 Haziran 2016 Çarşamba günü Adana’da gerçekleştirilecek.

Çağdaş Türk kadını, multikültürel Türk tarihi, Anadolu medeniyetlerinde kadının yeri, giyim tarzı, el sanatları gibi konuları ele alan çalışmalarıyla tüm dünyada büyük başarı yakalayan ve Türkiye’nin çağdaş yüzünü 20’den fazla ülkede tanıtan ünlü modacı Ahmet Özceyhan, büyük bir ekiple uzun zamandan beri üzerinde çalıştığı “Goblenin Masalı” adlı moda koleksiyonunu tamamladı.

LİMON ÇİÇEĞİ KOKAN TASARIMLAR

Ömrünün büyük bölümünü goblen işlemeye veren Karataşlı Yeliz Ünal’ın bu özel sanatı moda sektöründe göstermek istemesinden yola çıkılarak hazırlanan koleksiyonun ilk gösterimi, 1 Haziran Çarşamba günü Adana’daki Alexandros Butik’te seçkin davetli topluluğu ile sanat camiasına sunulacak. Dünyada bir ilk olan moda koleksiyonunda, buram buram limon çiçekleri kokan kadın üst giyimi tasarımları yer alacak

ÇAĞDAŞ TÜRK KADINININ EL EMEĞİ GÖZ NURU

Pek çok renk ahengini sağlayan nakışlarla görenleri masalsı bir dünyaya götüren goblenlerde, her türlü doğa güzelliği, bu sefer fırçayla değil ince parmaklı çağdaş Türk kadınının el emeği göz nuru olarak karşımıza çıkacak.

Yakın zamanda Adana Olgunlaşma Enstitüsü’nde Milli Eğitim Bakanlığının yönetici ve öğretmen kadrolarına “moda tasarımı ve teknolojileri” konusunda dersler veren ünlü modacı Ahmet Özceyhan, geçmişten gelen figürlerini koleksiyonlarında kullandığı Adana’nın, eşi ve benzeri olmayan tarih varlıklarıyla kendisini büyüleyen bir şehir olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.