TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çalışkan’a taş plak

24 Mayıs'ta başlayan ‘Etem Çalışkan Sanat Günleri’ Başkent Hastanesi Kışla Yerleşkesi’nde açılan "Veresiye Defterim" başlıklı sergi ve sinematek gösterimi ile sona ererken Etem Çalışkan’a Celal İnce’nin orjinal taş plağı hediye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çalışkan’a taş plak

ADANA(İLKHABER) - 24 Mayıs'ta başlayan ‘Etem Çalışkan Sanat Günleri’ Başkent Hastanesi Kışla Yerleşkesi’nde açılan "Veresiye Defterim" başlıklı sergi ve sinematek gösterimi ile sona ererken Etem Çalışkan’a Celal İnce’nin orjinal taş plağı hediye edildi.

 

Seyhan Belediyesi, Adana Tabip Odası ve Altın Oran Sanat Platformu ile birlikte organize edilen sergide, Etem Çalışkan'ın daha önce çalışmış olduğu Hürriyet, Milliyet, Akşam gibi gazetelerde yer alan çizim, desen ve gfrafiklerin yanı sıra Tarsus Belediyesi koleksiyonunda bulunan 'Türk Büyükleri' serisi de ilk kez izleyici önüne çıktı.

 

'Etem Çalışkan Sanat Günleri'nin yaratıcı küratörleri olan Dr. S. Haluk Uygur, Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Mehmet Emin Arıcı ve Hanife Uygur, Cumhuriyet tarihinin ilk çok sesli müzik sanatçılarından Adanalı Celal İnce'nin artık bulunması neredeyse imkansız olan bir orijinal taş plağını çerçeveleterek Etem Çalışkan'a sundu. Bu jest karşısında oldukça heyecanlanan ve duygulanan Çalışkan; "bu aldığım en 'sesli' ödül, en güzel hatıra oldu" diyerek salondakileri gülümsetti.

 

Ödül töreninin ardından önce Etem Çalışkan'ın da küçük bir rol aldığı, 1996 yapımı 'Bir Şehir, Bir İnsan' adlı Atıf Yılmaz belgeselinden ve bir Alman Televizyonu için çekilen belgeselden alınan kısa görüntüler izlendi. Ardından Sinematek Adana ekibi Prof. Dr. Murat Ali Hersekli, E. Kuzey Akten ve Nuri Gürdil tarafından, 'etem Çalışkan Sanat Günleri' temasına uygun olarak özel seçilen "Exit Throught The Gift Shop - Çıkışlar Hediyelik Eşya Dükkanından" isimli kurmaca-belgesel izlendi. Ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin bir projesi olan film üzerine tüm izleyiciler sanat nedir, sanatçı kimdir, sanat eserini sattıran kendisi midir yoksa sunum biçimi midir gibi sorgulamalar ve karşılıklı sohbetler gerçekleştirdi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.