TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Katlav’dan, iş kadınlarına nasihat: Teknolojiyi kullanın

Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu(BPW) Türkiye YK Üyesi ve Adana Kulübü Başkanı Mimar Ayça Katlav, Türkiye’de iş hayatında yer alan kadının başarıya ulaşması için teknolojiyi kullanması gerektiğini söyleyerek kadınların internet ve bilgisayar konusunda erkeklerin çok gerisinde kaldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2016 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Katlav’dan, iş kadınlarına nasihat: Teknolojiyi kullanın

ADANA(İLKHABER) - Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu(BPW) Türkiye YK Üyesi ve Adana Kulübü Başkanı Mimar Ayça Katlav, Türkiye’de iş hayatında yer alan kadının başarıya ulaşması için teknolojiyi kullanması gerektiğini söyleyerek kadınların internet ve bilgisayar konusunda erkeklerin çok gerisinde kaldığını söyledi.

 

 

 

KADINLAR EĞİTİMİNİ BİLGİ EKONOMİSİNE GÖRE DÜZENLEMELİ

Aylık olağan toplantısında üyeleriyle bir araya gelerek Türkiye’de kadınların internet ve bilgisayar konusunda erkeklerin çok gerisinde kaldığını vurgulayan BPW Adana Kulübü Başkanı Mimar Ayça Katlav, “Türkiye'nin bilgi ekonomisini yakalaması için bir taraftan sanayileşmesini tamamlaması, diğer yandan da teknolojik yapısını değiştirerek, emek yoğun teknolojiyi bırakıp, hızla ileri teknolojiye geçmesi gerekiyor. Türkiye'nin bunu başarabilmesi için AR-GE'ye milli gelirden en az yüzde 3 oranında pay ayırması gerekmekte “Eğitimini bilgi ekonomisine göre düzenlemesi, inovatif ürünlerin piyasaya girebilmesi için sürekli eğitim sayesinde özellikle nüfusun yarısını oluşturan biz kadınların istihdam edilmesi sağlanmalıdır. Bu alanlarda istihdam edilen kadınlar mutlaka teknolojiyi iyi derecede kullanabiliyor olmalı, eğitimlerini bilgi ekonomisine göre düzenlemelidir” dedi.

 

İŞ VE ÖZEL YAŞAM DENGESİ İYİ SAĞLANMALI

Kadınların siyasi hayatta da erkeklerin gerisinde kaldığını ve erkelerin koyduğu kurallara göre oynamak zorunda bırakıldığını işaret eden Başkan Ayça Katlav, “Kadın öncelikle anne’dir. Eşi ve kocasıyla ilgilenmek zorundadır. Ekonomik anlamda da omuzlarında  bir takım yükler binmektedir. Üretkendir. İş ve özel yaşamındaki dengeyi iyi sağlamaktadır. Ama söz konusu siyaset olunca erkeğin gerisinde kalmaktadır. Bu yüzden kadınlar üst düzey iletişim ve etkili kişilerarası ilişkiler kurmalıdırlar. Ve var olan siyasi potansiyeli ortaya koymalı, amaçlarına, isteklerine ulaşmayı sağlamalıdırlar.” Diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.