TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saklama kabından kuluçka makinesi yaptı

Adana’nın Seyhan İlçesi’nde 87 okulda gerçekleştirilen TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda bir birinden ilginç projeler yer almaya devam ediyor. Öğrenciler çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, son olarak kuluçka makinesi yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2016 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Saklama kabından kuluçka makinesi yaptı

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’nın Seyhan İlçesi’nde 87 okulda gerçekleştirilen TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda bir birinden ilginç projeler yer almaya devam ediyor. Öğrenciler çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, son olarak kuluçka makinesi yaptı.

Anafartalar Anadolu Lisesi öğrencisi Tolga Kıyıga, tarafından hazırlanan kuluçka makinesi büyük beğeni topladı. Hazırladığı kuluçka makinesinde taze dolaba konulmamış yumurtalar üzerinde etkili oluyor. Makinenin içerisine yerleştirilen yumurtalar 20 gün sonra civciv olarak makineden çıkıyor.

Başarılı öğrenci Tolga Kıyıga projesi hakkında bizlere bilgiler verdi. Bu makineyi nesli tükenmekte olan hayvanları yeniden üreterek doğaya kazandıra bilmek amacıyla yaptığını söyleyen Tolga Kıyıga, “Bu bir kuluçka makinesi. Bu projemde nesli tükenen hayvanları yeniden doğaya kazandırabilmeyi amaçladım.  Bunun için bir adet saklama kabı, bir adet termostat, bir adet ampul ve bir adette bilgisayar fanı kullandım. “ dedi.

Kullandığı bu malzemelerin ne işe yaradığını da belirten Tolga Kıyıga, “Bilgisayar fanı içeriye temiz hava oksijenin girmesini sağlıyor. Ampulümüzü termostata bağladık. İçerinin ısısı 37. dereceye geldiğinde ampulümüz sönüyor. Isı düştüğünde ise ampul yeniden devreye giriyor. Ampul içeriyi ısıtmaya yarıyor. Su haznemiz var bir adet onun içine su katıyoruz, oda içerideki nemi sağlıyor. İplerimiz bulunuyor. Bu iplerde yumurtaları hareket ettirmemizi sağlıyor. Her tarafı gelişmiş bir şekilde oluşuyor. Bunun için yumurtamızın döllenmiş olması lazım. Dolaba koyulmamış olacak ve köy yumurtası olmalı. “ diye konuştu.

Kendisinin bu yöntemle civcivler elde ettiğini ve civcivlerini 1.5 ay yaşatabildiğini kaydetti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.