TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kitaplara akın

Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Şanlıurfa’da Kitap Şenliği’ fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2016 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kitaplara akın

 Sedat ATİLLA

ŞANLIURFA(İLKHABER) - Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Şanlıurfa’da Kitap Şenliği’ fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Topçu Meydanı’nda gerçekleştirilen açılışa Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, yazarlar ve davetliler katıldı. Yeryüzünün ilk üniversitesi Harran Üniversitesi’nin Şanlıurfa’da olduğunu hatırlatan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, “Şanlıurfa’da o kadar çok alim yetişmiştir ki Türk Dünyası’nın en büyük filozofu Farabi Kazakistan’dan kalmış gelmiş 2 sene Harran’da eğitin görmüştür. Yeryüzünün en büyük filozofu Farabi’nin eğitim gördüğü okul burada. Cebir’in kurucu Cabir Bin Hayyan, büyük din alimi İbni Teymiye ve daha birçok bilim adamı çağının ve çağlar ötesini aşan büyük bilim adamlarının yetiştiği bir yer burası" dedi. Bir insanın düşünme gücünün kullandığı kelimelerle ilgili olduğunu belirten Vali Küçük, "Bir insan ne kadar çok değişik kelime kullanıyorsa beyni o kadar kuvvetlidir. Normal insanlar 300 kelime ile düşünüyor. 300 kelime ile düşünen bir insanın kendi problemlerini çözme, kavrama ve tahlil etme gücü yoktur. Çözeyim derken daha problemler yaratır. Kelime hazinesinin artması, daha derin düşünce ancak kitap okumakla olur. İnşallah kitap fuarı bir nebze de buna katkı sağlar" dedi. 

Açılışta konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, “İnsanı okuyamadığımız için nesilleri kaybettik. İnsanı okuyamadığımız için bin yıldır aynı coğrafyada olan rengarenk olan Anadolu kiliminin iplik ve ilmikleri olarak o kilimi dokuyan bu milletin aziz evlatları aynı kavram çanağında bir yıldır yoğrulan o evlatların birbirine düşman edilmesine şahit olduk. Okumalıyız ki birileri beyinlerimizi yıkayıp, gözlerimizi kapatıp irademize ipotek koyup, kukalarımızı tıkayıp vicdanlarımızı yok etmesinler” dedi. 

Yazar Vehbi Vakkasoğlu da konuşmasında Şanlıurfa’nın muhabbetin başkenti olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek kitap fuarı gezildi. Stantları gezen Vali Küçük, beğendiği kitapları satın aldı. 75 yayınevi ve 50’den fazla yazarın katıldığı kitap fuarı 19 Haziran tarihine kadar açık kalacak. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.