TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’yı parlak günler bekliyor

ATO Başkanı Menevşe, kentin artılarının her geçen gün daha da arttığına dikkat çekti:

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2016 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana’yı parlak  günler bekliyor

ADANA (İHA) - Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Binali Yıldırım’ın başbakanlığında kurulan 65. Hükümet’in, Adana’nın kalkınma yönündeki çalışmalarına önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirterek, “Adana Milletvekilimiz Ömer Çelik’in de Avrupa Birliği Bakanı olarak görev yapacağı hükümet ile mevcut ilişkilerimizi en üst seviyeye çıkararak, Adana’nın daha yaşanılabilir, sorunsuz bir kent olması hedefini yakalayacağımıza inanıyorum” dedi.
ATO’nun Mayıs ayı olağan Meclis toplantısı, Tarkan Kulak başkanlığında gerçekleşti. Nisan ayı mizanı ve Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nun oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından söz alan Atila Menevşe, gündemdeki çeşitli konulara ilişkin görüşlerini dile getirdi.
Konuşmasında, 65. Hükümet’e başarı dileyen, Fatma Güldemet Sarı’ya da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevi sürecinde Adana’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Atila Menevşe, önümüzdeki dönemde Ankara’daki lobi çalışmalarına daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.
Adana Milletvekili Ömer Çelik’in Avrupa Birliği Bakanı olmasının Adana için önemli bir şans olduğuna işaret eden Menevşe, “Sayın Çelik, gerek Adana milletvekilliği, gerekse hükümet nezdinde yürüttüğü bakanlıklardan dolayı oldukça deneyimli. Türkiye’nin AB katılım sürecinin hızlandığı bu günlerde Ömer Çelik gibi etkin bir ismin bakan olması müzakere sürecinde hükümetimize ve ülkemize güç verecektir. Adana iş dünyası olarak hükümetimizden beklentilerimiz büyük. Bunları bildiğiniz gibi birlik beraberlik içerisinde oluşturduğumuz lobi ve raporlarla hükümetimize iletiyoruz, istişare ediyoruz. Makro konuları ise TOBB, Konseyler ve üyesi olduğumuz kurum kuruluşlar vasıtasıyla gündemde tutuyoruz. Yeni hükümetimizin taleplerimize acil eylem planları ile cevap vermesi ve ekonominin tekrar yükselişe geçmesini temenni ediyorum. Adana olarak bu şansı en iyi şekilde kullanmalıyız. Adana’nın sorunlarının daha kısa zamanda çözüme kavuşturulduğu, birlik ve beraberlik ruhunun en üst seviyeye çıkarıldığı süreci, Oda, Borsa, kurum ve kuruluş temsilcileriyle sağladığımız uyumun da desteğiyle daha da ileriye taşıyacağımıza inancım tamdır” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.