TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yasağa devam

Kamuyu 3 milyon TL zarara uğrattığı gerekçesiyle hakkında dava açılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü’nün mahkemesinde karar çıkmadı

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yasağa devam

Yasağa devam

 

 

 

 

Bayram BULUT
ADANA (İLKHABER) -Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemle ilgili "İhaleye fesat karıştırıp 4 milyon lira kamu zararına yol açtığı ve rüşvet aldığı" iddia edilen ve 19 yıla kadar hapis cezası istenen dava dün görüldü. Sözlü hakkında alınan yurt dışı yasağı devam etmesine karar verildi..

24 Kasım 2014'te Adana Emniyet Müdürlüğü'ne "Vatanını ve Adana'yı seven bir devlet memuru" imzasıyla gönderilen ihbar mektubunda, MHP'li Hüseyin Sözlü'nün Ceyhan Belediye Başkanlığı döneminde bazı sokak ve caddelerin parke taşı ihalesinde iş tamamlanmamasına rağmen tüm ödemeleri yaptığı ve eksik kalan işi de Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra ASKİ aracılığıyla tamamlatmaya çalışıldığı iddia edildi.

 İhbar mektubu üzerine başlatılan soruşturmada yapılan fiziki tespitlerde ihaleye konu olan ve bitmesi gereken yerlerin bazılarının tamamlanmadığı, bazılarında ise çalışmanın devam ettiği belirlendi. Bilirkişi heyeti de yaklaşık 3 milyon TL'lik kamu zararının oluştuğuna yönelik rapor hazırladı. Cumhuriyet savcısı, soruşturmayla ilgili Sözlü'nün ifadesini aldı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Sözlü, yurt dışına çıkış yasağı konulması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Sözlü hakkında yurt dışı yasağı verdi.

Adana Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Sözlü katıldı. Duruşmanın ilk celsesinde 2 sanık dışında 13 sanık ve avukatları hazır bulundu. Başkan Sözlü, suçlamaları kabul etmeyerek, ağır bir ithamla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Sözlü, savunmasında kendisinin siyasi bir kişilik olduğunu, yargılamaktan kaçmayacağını belirterek, “Alnım açık, veremeyeceğim hiçbir hesap yok. Hakediş belgelerini başkan hazırlamaz. İlgili birimler gerekli çalışmayı yaparak evrakları hazırlar ve başkanlık makamına sunar. Belediye başkanı da evrakların şekli denetlemesini yapar ve onaylar. Eğer onaylamazsa kusur işlemiş olur. Benim fesat karıştırma suçunu işleyebilmem mümkün değildir. Benim ihale ile ilgili bir ilgimin olmayacağı çok açıktır. Rüşvet iddialarını ise şiddetle reddediyorum. Bu iddiaları öne süren savcı, bu iddialarını ispatlamakla yükümlüdür. Benim hangi tarihte, nasıl ve kimler tarafından menfaat sağladığımı delillerle ispat etmelidir. Bu iddialar beni toplumda küçük düşürmek için yapılmıştır. Huzurunuzdan beraatle ayrılacağıma inanıyorum" dedi. 

Duruşma arasında Sözlü ve ekibi İnönü Parkı’nda simit yiyip, çay içerek basına poz verdi. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, duruşmaya ara verdi. Aranın ardından sanık avukatlarının talepleri değerlendirdi. Duruşma 24 Haziran 2016 tarihine ertelendi.
Öte yandan soruşturma kapsamında Sözlü hakkında konulan yurt dışı yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağı konusunda adli heyet kendi arasında görüştü. Yapılan görüşmenin ardından Sözlü'nün yurt dışı yasağının devam etmesi kararı alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.