TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuduz alarmı!

Adana’da kedi bir kadını ısırdı. Isırılan kadının hastaneye gitmesinin ardından, kedi incelemeye alındı. Yapılan araştırmalarda kedinin kuduz olduğu saptandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kuduz alarmı!

Kuduz alarmı!

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’da kedi bir kadını ısırdı. Isırılan kadının hastaneye gitmesinin ardından, kedi incelemeye alındı. Yapılan araştırmalarda kedinin kuduz olduğu saptandı.

Olay, Adana’nın merkez Seyhan İlçesi Sümer Mahallesi 69010 sokakta meydana geldi. İddialara göre, ismi açıklanmayan bir kadını mahallede bir kedi ısırdı. Kedinin ısırdığı kadın hastaneye gitti. Durum Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bildirildi. Kediyi gözetim altına alan ekipler yapılan incelemelerin ardından kedinin kuduz olduğu belirtildi. Bunun üzerine mahalle karantinaya alındı ve “Bu mahallede kuduz hastalığı nedeniyle karantina uygulanmaktadır” uyarı yazısı asıldı.

Yazının asılmasıyla mahallede kuduz paniği yaşandı. Sümer Mahallesi Muhtarı Ülkü Okay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, mahallelerinde ilk kez böyle bir olayın gerçekleştiğini söyledi. Okay, “Mahallemizde kedinin bir vatandaşı ısırdığını duyduk. Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden geldiler. Sümer mahallesinde kuduz vakası olduğunu söylediler.  Sümer mahallesi Karafatma’nın girişinde bir kedinin bir vatandaşı ısırdı bu kediyi götürdüklerinde kuduz çıktı ve bu günde tekrar gelip vatandaşa tutanak tutuldu. Kedilerin toplanması ölmüş kediler varsa hiç dokunmadan  174’e bildirilmesi yada muhtarlığımıza bildirilmesini istiyoruz. Mahallemizde ilk kez böyle bir vaka gerçekleşti.” dedi.

Münir Hasarcı isimli mahalle sakini ise, “O kadar çok kedi var ki biz onlara bakıyoruz ama yetkililerden bu kedilerin aşılanmasını istiyoruz. Çok sayıda kedi var sadece 24 tane bizim evin önünde var. Bizlerde tedirgin oluyoruz. Kuduz olayı varmış. Yetkililerin bir an önce bu konuya hassasiyet göstermelerini rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri mahallede bulunan tüm başı boş kedi köpeğin yakalanarak aşılama yapılması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.