TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fiyatlar yükseldi, talep azaldı

Geçtiğimiz yıl Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma bu yıl beklenen talebi görmedi. Geçen Ramazan’da 1 ton hurma satan bazı esnaflar, bu Ramazan’da ise parmakla sayılacak kiloda satış yaptıklarını aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Fiyatlar yükseldi, talep azaldı

Fiyatlar yükseldi, talep azaldı


 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Geçtiğimiz yıl Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma bu yıl beklenen talebi görmedi. Geçen Ramazan’da 1 ton hurma satan bazı esnaflar, bu Ramazan’da ise parmakla sayılacak kiloda satış yaptıklarını aktardı.

Hakan Aydın, isimli hurma satıcısı bu yıl hurmaya talep olmadığını anlattı. Sebebinin fiyat yüksekliği olduğunu dile getiren Aydın, “Biraz pahalı olduğu için alıcı olmuyor.  8-10 Liradan 45 TL’ye kadar çıkan fiyatlar var. Geçen sene kilosu 5-6 liraydı. Busene en kötü hurma 10 TL’den başlıyor. Geçen yıl rağbet vardı. Bu yıl rağbet yok.” dedi.

Geçen yıl 1 ton hurma sattığını belirten hurma satıcısı Ömer Aydın, bu yıl ise birkaç kilo dışında satamadığını belirtti.  Geçen yıl kilogram fiyatı 6 TL olan hurmanın, bu yıl kilogramının 10 TL olduğunu dile getiren Aydın, “Soran çok ama alan pek yok. Ne kadar diye soruyorlar. 10 TL dedik mi çekip gidiyorlar. Pazarlık bile yapmıyorlar. Geçen yıl Ramazanlıkta 1 Ton hurma sattım. Bu ne ise daha yüz kilo satamadım. Alanlarda ucuz fiyattan satılan hurmayı alıyorlar. 8 TL’den fiyatı başlıyor ve çıkıyor. Vatandaş bir kilo alamıyorsa 250 gram alsın. Onu tüketsinler. Hurma Ramazanda çok faydalı bir üründür.” diye konuştu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.