TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekmeğimizi bölüşüyorlar

Adana ESOB Başkanı Sözütek, Kuyumcular Odası’nın verdiği iftarda, Suriyeli meselesinin küçük esnafı vurduğunu söyledi:

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ekmeğimizi bölüşüyorlar

Ekmeğimizi bölüşüyorlar

 

 

 

 

ADANA(İLKHABER) – Adana’da hizmet veren kuyumcu esnafları, ESOB'a bağlı  Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın hazırladığı Ahi Evran Sofrası’nda buluştu.

 

Çukurova ilçesi Güzelyalı mahallesindeki bir kebapçıda verilen iftar yemeğine katılanları, Adana Kuyumcular Esnaf Odası Başkanı Oğuz Başman ile 2.Başkan Berkan Bugay, kapıda karşılayarak “Hoş geldiniz” derken, iftar süresince de misafirleriyle yakından ilgilendi. Kuyumcular Esnaf Odası’nın iftar yemeğine gösterilen ilgi Başkan Başman ve en büyük yardımcısı 2. Başkan Bugay’ı da bir hayli mutlu etti. 

 

İftara gelen davetliler ve kuyumcu esnafı,  sıcak ve samimi sohbetleriyle güzel bir tablo oluşturdu.  Davetliler, iftar boyunca bol sohbet imkânı bularak, bir anlamda hasret giderdi.

 

Yemek sonrası hoca Cem Boğa tarafından okunan dualar, merhum kuyumcular ile tüm esnafların ruhlarına hediye edildi.

 

Oda Başkanı Başman, iftar konuşmasında katılımlarından dolayı Birlik ve Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek ve yönetim kurulu üyeleri ile çeşitli oda başkanlarına çok teşekkür etti ve şöyle dedi:

 “Böyle bir mübarek gecede, değerli misafirlerimiz ve sizlerle beraber bir araya gelip, Odamızın 5 yıldır geleneksel hale getirdiği iftarımızı yapmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Böyle bir mutluluğu bize yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyoruz, şeref verdiniz. Geçen yıl maalesef ahrete uğurladığımız sevgili Birlik Başkanımız Sayın Kazım Barışık'sız düzenlediğimiz ilk iftarımız. Kendisini buradan rahmetle anıyoruz, cümle geçmişlerimize ve sevgili birlik başkanımıza da rahmet diliyorum. Gelecek senelerde de inşallah böyle bir etkinliği sizlerle birlikte yaşamayı diliyorum. Bu yemeğe emeği geçen sevgili arkadaşlarımın yanı sıra, sevgili 2. Başkanım Berkan Bugay'a da teşekkür ediyorum.”

Konuşma yapması için davet edilen Birlik Başkanı Sözütek de, dolu dolu ama buruk, sıkıntılı yaşadıkları Ramazan'da esnaf ve sanatkarların işlerinin iyiye gitmediğini, ülkenin tedirgin ve telaşlı olduğunu, Ortadoğu karmaşasının esnafı da olumsuz etkilediğini ifade ederek, "Suriyeli meselesi önce küçük esnafımızı vurdu. Ekmeğimizi bölüşüyorlar. Yurdumuzun her tarafı AVM'lerle donatılmış. Adana'da da sayıları her geçen gün artıyor. Sadece Real'in içine 200 dükkan daha yapılıyor. Adana'da 3 gündür elektrik kesiliyor, kimseden çıt çıkmıyor. Bu çağda bunlar olmamalı. Bu güzel cennet vatanda, birlik beraberlik, kardeşlik içerisinde yaşabilmemiz için sesimizi hep beraber yükseltmek zorundayız. Hepinize saygılar sunuyor, hayırlı Ramazanlar ve hayırlı bayramlar, bol kazançlı günler diliyorum." dedi. 

 

Oda Başkan Başman ile Başkan Yardımcısı Bugay, misafirlerini iftar sonrası da kapıda tek tek uğurlayarak ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.