TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaş 70, iş bitmemiş

Emekli müftü Yılmaz, 70 yaşında İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi, yeni hedefini de yüksek lisans olarak açıkladı:

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yaş 70, iş bitmemiş

Yaş 70, iş bitmemiş

 


 

ADANA(İLKHABER) - Adana’da müftülükten emekli 70 yaşındaki Mahmut Yılmaz bu yıl mezun olduğu Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden, diplomasını torunları ile aldı.

Adana'da müftülükten emekli 70 yaşındaki Mahmut Yılmaz, 36 yıl önce yarım bıraktığı üniversite eğitimini tamamlayarak, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 20 yıl imamlık yapan 3 çocuk babası Mahmut Yılmaz, ardından 21 yıl  İl Müftülüğü'nde sayman olarak çalıştıktan sonra emekli oldu. Mahmut Yılmaz, emekli olduktan sonra Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'ne girdi. 65 yaşında derslere devam eden Yılmaz, bu yıl mezun olarak diplomasını aldı.

Üniversitede yapılan mezuniyet törenine torunları ile birlikte katılan Yılmaz, kürsüye çıktığında salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. Kürsüde, eğitim süresince İngilizcede zorlandığını anlatan Yılmaz, yılmadığını, yaşının 70 olmasına karşın işinin bitmediğini ifade etti. Yılmaz, öğrenci ve okul idaresinin kendisini çok sevdiğini söyledi ve  öğretmeniyle yaşadığı bir anısını şöyle anlattı:

"Rehberlik dersinde 65 yaş ve üzerindeki insanların çöküş içinde olduğunu öğrendim. Ben de hocaya 'bana bu dersi neden veriyorsunuz?' diye sordum. Hoca şu yanıtı verdi: Bu seni kapsamaz, sen henüz 20-25 yaşındasın.''

Diploma töreni sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Mahmut Yılmaz, ‘’İlmin yaşı yoktur. Gençlere örnek olmak için bu okula geldim. Devamında da yüksek lisans yapmak istiyorum.’’ dedi.

Suriyeli mülteci kamplarında ders vermek istediğini söyleyen Yılmaz, yaşının 65’ten fazla olması dolayısıyla kendisine özel izin çıkarılmasını isteyerek, aldığını diplomanın özlük haklarına sayılmasını istedi.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini dile getiren Yılmaz, ‘’Memleketimiz için olmazsa olmazımız. Allah başımızdan eksik etmesin. Eğer davet ederlerse kendilerini yakından görmek istiyorum. Kendilerinden yaşça büyüğüm ama bir ilim adamıdır. Ellerinden öpüyorum.’’ Sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.