TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’ya yatırım çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, “Adana çiftçisi kaybederse hepimiz kaybederiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana’ya yatırım çağrısı

Adana’ya yatırım çağrısı

 

 

 

 

ADANA(İLKHABER) – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, “Adana çiftçisi kaybederse hepimiz kaybederiz” dedi.

NÜFUSLA BİRLİKTE GIDA TALEBİ DE ARTIYOR

MHP’li Karakaya, Adana’nın önemli sorunlarını ve çözüm önerilerini Meclis gündemine taşımaya devam ediyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından cevaplandırılması talebiyle soru önergesi veren Karakaya, “Ülkemizin nüfusu giderek artmakta ve buna bağlı olarak gıda talebimiz de yükselmektedir. Her alanda kendine yetebilen ve gelişimini sürdürebilen bir konumda olabilmemiz için artan gıda talebimizi kendi topraklarımızda, kendi çiftçilerimizle ve kendi ürünlerimizle karşılamak zorundayız.” ifadesini kullandı.

ADANA’DA SULANMAYAN ARAZİ KALMAMALI

Adana’nın ise ülkemizde tarımın ve zirai üretimin lokomotifi konumunda olduğuna işaret eden Karakaya, şunları söyledi:

“Birçok tarımsal ürünün üretiminde Türkiye birincisi olan Çukurova çiftçisi, başarısı ve çalışkanlığıyla devletinden destek almayı hak etmektedir. Adana’ya yapılan yatırım Türkiye’ye yapılan yatırımdır. Adana çiftçisi kaybederse hepimiz kaybederiz. Bu sebeple bir an önce Adana’ya yeni baraj, gölet, sulama tesisleri, hidroelektrik santral tesisleri gibi yatırımlar yapılmalıdır. Bunun yanında ağaçlandırma ve ormancılık projeleri hayata geçirilmeli, içme suyu temin tesisleri kurulmalıdır. Adana’da sulanmayan arazi kalmamalıdır. Yeni mesire alanları ve şehir ormanları tesis edilerek erozyon ve taşkınlar önlenmelidir. Adana’mızda yaşayan orman köylülerimiz unutulmamalı, desteklenmelidir”

ADANA İÇİN YÖNELTİLEN SORULAR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, önergesinde şu sorulara cevap aradı:

“Adana’ya yapılması planlanan baraj ve gölet projeleri var mıdır; nelerdir? Hangi bölgelere yapılacaktır? Kapasiteleri nedir? Adana’da yürütülen ağaçlandırma ve ormancılık tesisi çalışmaları nelerdir? Bu çalışmalar ne zaman tamamlanacaktır? Adana’da yaşayan orman köylülerinin yerinde kalkındırılmalarına yönelik yürütülen bir faaliyet var mıdır?”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.