TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yurt dışı yasağa devam

Ceyhan Belediye başkanı iken “Usulsüz harcama” nedeniyle hakkında kamu davası açılan Sözlü’nün ikinci duruşması da yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yurt dışı yasağa devam

Yurt dışı yasağa devam

 

ADANA (İHA) - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün, Ceyhan Belediye Başkanlığı yaptığı dönemle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında açılan davanın ikinci duruşması yapıldı. 14 kişinin de yargılandığı davada, mahkeme heyeti duruşmaya katılmayan Sözlü’nün ‘yurt dışı yasağının’ devamına karar verdi.
Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Sözlü ve ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar katılmadı. Ragip Bekaroğlu, Mehmet Şahin, Hüseyin Gücüm, Şaban Acar, Mustafa Kaan Asla ile Haluk Boran duruşmada hazır bulunurken, sanıklardan müteahhit Ertuğrul Kütük Ankara'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden ifade verdi.
Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Haluk Boran, suç tarihinde Ceyhan Belediyesinde zabıta müdürü olarak görev yaptığını, geçici süreyle Mali Hizmetler Müdürlüğüne vekaleten baktığını kaydederek, “İhale ile ilgili görevim bulunmamakta. Uygun gördüğümüzde ödeme için gerekli işlemleri yaparız. İhalenin tamamlanıp tamamlanmadığı yönünde bilgim yok" dedi.

“O ZAMAN PATRONDUM, ŞU ANDA İŞÇİYİM”
Suça konu ihaleleri alan müteahhit Ertuğrul Kütük ise Ceyhan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü görevinden ayrıldıktan sonra müteahhitliğe başladığını kaydederek, “Parke taşı ihalelerini 2012'de aldım. 1. etap işi sorunsuz tamamladım. 2. etap işinde Kutfedi Kılınç, sözleştiğimiz malzemeleri vermeyince zor duruma düştüm. Ceyhan Belediyesi yetkilileri, işi Ömer Aydın'a vermemi istediler. İşi devrettim ancak sözleşme yapmadık. Adıma 1 milyon 700 bin lira ya da 1 milyon 800 bin lira para geldi. Paranın 1 milyonunu malzeme alımı için Ömer Aydın'a verdim. Kutfedi Kılınç da malzeme alacağını söyleyerek 3 dekonta imza attırıp banka hesabımdan 700 bin lirayı çekti. Malzeme almayınca hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Belediyeden alacağım olan 164 bin lirayı da Kutfedi Kılınç yine malzeme alacağını söyleyerek çekti. 2,5 yıl önce Ankara'ya gittim. İşin başında duramadım. Ömer Aydın'ın işi bitirdiğini biliyorum" diye konuştu.
Kütük, emniyetteki ifadesinde, "Kutfedi, parayı Hüseyin Sözlü'ye vereceğini söyledi" sözünün hatırlatılması üzerine şunları söyledi:
“Benim böyle bir beyanım olmadı. Yanlış anlaşılmış. Bu ihaleden elime geçen 300-400 bin liradır. Kalan paraları ben kullanmadım. O işten battım. O zaman patrondum, şu anda işçiyim."

SÖZLÜ’NÜN YURT DIŞI YASAĞI KALKMADI
Başkan Sözlü'nün avukatları, müvekkillerinin yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, Sözlü ile Mehmet Boran ve Hüseyin Gücüm hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının devamına, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'ün aralarında bulunduğu 13 tanığın dinlenmesine karar vererek, duruşmayı 9 Eylül'e erteledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.