TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Ceza Muhakemesi Hukukunda İstinaf" konulu seminer

Adana Barosu tarafından "Ceza Muhakemesi Hukukunda İstinaf" konulu seminer düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2016 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
"Ceza Muhakemesi Hukukunda İstinaf" konulu seminer

"Ceza Muhakemesi Hukukunda İstinaf" konulu seminer 

 

ADANA (İLKHABER)-Adana Barosu tarafından "Ceza Muhakemesi Hukukunda İstinaf" konulu seminer düzenlendi.

Düzenlenen konferansın açılışında konuşan Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, ülkemizde, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkesine uygun olarak, evrensel hukukta kabul edilen temel ilke ve kurallar bağlamında toplumumuza hızlı, etkin ve güvenilir yargı hizmeti sunulması gerektiğini belirterek, " Yasanın 25.maddesine göre Bölge Adliye Mahkemeleri, bölgelerin coğrafi durumu ve iş yoğunluğu göz önünde tutularak HSYK'nın olumlu görüşü alınarak Adalet Bakanlığınca kurulmuştur. Anayasanın 36/maddesi "Herkes, meşrû vasıta ve yollardan faydalanmak suretiyle yargı mercileri önünde davacı veya davalı olarak iddia ve savunma ile adil yargılanma hakkına sahiptir. Hiçbir mahkeme, görev ve yetkisi içindeki davaya bakmaktan kaçınamaz. " , 142/madde ise " Mahkemelerin kuruluşu, görev ve yetkileri, işleyişi ve yargılama usulleri kanunla düzenlenir." der. Herkes bu yolları kullnmak suretiyle adil yargılanma hakkına ve mahkemelerin en az giderle hızlı bir şekilde yargı adına karar vermesi gerekir. Bu yapılırken; bireylerin kişilikleri ve temel hakları korunmalıdır. Yargıya güvenin yüzde 30'larda olduğu bugünlerde konuya sahip çıkmak yargı camiası içinde yer alan herkesin görevidir" dedi.

Daha sonra seminere geçildi. Seminere; Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Veli Küçük ve Av. Sabahattin Gümüş ile çok sayıda avukat, stajyer avukat, hukuk fakültesi öğrencileri de katıldı.
 
Seminerde katılımcılara istinafın tanımı madde madde anlatıldı. Avukat gözüyle istinaf mahkemelerinde nasıl kararlar verileceği, sanal bir duruşma izletilmesi, savcıların tebliğname hazırlığı, istinaf mahkemelerinde müdafii ve vekil olarak ne tür işlemler yapılacağı aktarıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.