TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirkol Kosova’da iftar verdi

Haliliye Belediyesi, Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında Balkan ülkelerindeki Müslümanların da yanında oldu. İlk iftarı Kosova’nın Prizren kentinde verdiklerini söyleyen Başkan Fevzi Demirkol, “Evlad-ı Fatihan’a her zaman için yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2016 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2016 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Demirkol Kosova’da iftar verdi

Sedat ATİLLA

ŞANLIURFA (İLKHABER) -  Haliliye Belediyesi, Ramazan Ayı kapsamında yaptığı ilklere bir yenisini daha ekledi. Başkan Fevzi Demirkol’un talimatlarıyla Evlad-ı Fatihan diyarı olarak bilinen Balkan Ülkelerinde Haliliye Belediyesi’nce iftar yemeği organizasyonları düzenleniyor. Bu yemeklerin ilki ise 25 Haziran 2016 Cumartesi günü Kosova’nın Prizren kentinde düzenlendi. Prizren Bayraklı Camii’nde yaklaşık 2 bin kişiye verilen iftar yemeğine Başkan Fevzi Demirkol ve Başkan Yardımcısı Osman Uludağ ile belediye meclis üyelerinin yanı sıra; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Halil Yıldız, Mahmut Kaçar ve Mehmet Ali Cevheri, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Yahya Akman, Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Prizren Konsolosu Selen Evcit, Kosova Diyanet İşleri Başkanı Naim Trnava, Prizren İslam Birliği Başkanı Besim Berisha, Prizren Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç ve Kosovalılar katıldı.

 

İftar öncesi alana gelen Başkan Fevzi Demirkol, yemeğe katılan Kosovalılarla bir araya geldi. Başkan Demirkol, Haliliye Belediyesi olarak Evlad-ı Fatihan’ın her zaman yanlarında olduklarını mesajını verdi. Okunan ezanın ardından yapılan iftar yemeğiyle birlikte Başkan Demirkol, iftara katılanlara seslendi. “Özümüz bir, soframız bir” diyen Başkan Fevzi Demirkol, şunları kaydetti:

“Sizleri Şanlıurfa’ya, Haliliye’ye misafir olarak bekliyoruz. Biz peygamberler şehrinden, Evlad-ı Fatihan’ın şehrine, gaziler şehrine ve şehitler diyarına geldik. Gaziler, şehitler diyarına selam olsun. Hz. İbrahim’den (A.S) beri gelen bir geleneğimizin devamı olarak buradayız. Sonrasında Üsküp’de, Tiran’da, Bulgaristan’da olacağız. Evlad-ı Fatihan’a her zaman için yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz. Onların da, bizim için geçmişten gelen şekliyle fedakarlıklarımızı hissettiğimizi anlayacağız. Özümüz bir, sözümüz bir, duamız bir, gayemiz bir, soframız bir, soframız daim olsun, sofranız daim olsun.”

 

Bakan Çelik ise, “Bu gece Prizren İslam Birliği ile Şanlıurfa Haliliye Belediyesi’nin bu iftar sofrasında birlikte olduk. Türkiye’den kucak dolusu selamlar getirdik. Fevzi başkana teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Konuşmaların ardından Başkan Fevzi Demirkol, Haliliye Belediyesi adına Kosovalı yetkililere hediye takdiminde bulundu.

 

Öte yandan Haliliye Belediyesi; Kosova Priştina, Makedonya Üsküp, Arnavutluk Tiran, Bulgaristan Kırcaali ile Filistin Gazze ve Kudüs’te de iftar yemeği verecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.