TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terörü bitireceğiz

Milli Savunma Bakanı Işık, Mardin halkının teröre ve teröriste prim vermemesinin sevindirici olduğunu ifade etti:

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2016 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2016 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Terörü bitireceğiz

Adnan AVUKA

MARDİN (İLKHABER) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Mardin halkının teröre ve teröristlere prim vermemesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, hükümetin terörü tamamen yok etmesi amacıyla büyük bir mücadele verdiğini söyledi.

Bakan Işık, çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve kalabalık bir halk topluluğuyla Mardin’e geldi. Hava limanında Bakan Işık’ı ve beraberindeki heyeti yüzlerce vatandaş çiçeklerle karşıladı. Vali Mustafa Yaman eşi Gülseren Yaman, Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti Mardin İl Başkanı M. Ali Dündar tarafından da büyük bir sevgiyle karşılanan Bakan Işık Valilik binasına geçti ve burada basın mensuplarına bir açıklamada bulundu.

Türkiye’nin başkentinin Ankara, ama kardeşliğin ve birlikte yaşamanın başkentinin ise Mardin olduğunu ifade eden Bakan Işık, şu ifadelere yer verdi:

 

“Mardin tarih boyu bir büyük kültür ve medeniyet merkezi oldu. Bugün de bu özelliğini korumakta. Birlikte yaşama kültürünün özellikle Türkiye’nin her yerinden gelen insanların kardeşçe yaşadığı hatta Osmanlıca coğrafyamızın pek çok yerinden gelen insanların kardeşçe yaşadığı Kocaeli’den birlikte yaşama kültürünün en güçlü olduğu Mardin’e bir ziyaret gerçekleştiriyoruz. 

Mardin aslında herkesin defalarca gelip, her bir karışını görmesi gereken muhteşem bir şehir. Daha önce Mardin’e defalarca gelmiş bir arkadaşınız olarak söylüyorum, gerçekten Mardin Türkiye’nin en önemli turizm restorasyonlarından birisi, hatta belki ilk 3’e girecek merkezlerden birisi. Ama inşallah şu terörle mücadeleyi Allah’ın izniyle başarıyla sonuçlandırdıktan sonra inanıyorum Mardin herkesin görmeyi çok arzu ettiği ve edeceği geleceğin merkezi haline getireceğiz.  Hükümetimiz terörü tamamen yok etmesi amacıyla büyük bir mücadele veriyor. Burada en büyük sevincimiz Mardin halkının teröre ve teröristlere prim vermemesi bu noktada terörle mücadele eden Türkiye Cumhuriyeti hükümetine ve ilgili kurumlara desteğini açıkça ortaya koyması.

Biz bunun ne kadar öneli olduğunu çok iyi biliyoruz. Terörle mücadelede en önemli unsur halkın desteğini almaktır. Mardin halkının bu noktada desteğini almaktan gerçekten çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bir tek sivil vatandaşımıza0 zarar gelmemesi, halel gelmemesi için de çok büyük bir titizlikle bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Terörle amansızca mücadele edeceğiz. kardeşliğimizi güçlendirecek adımları atmaktan da dün olduğu gibi bugün de hiçbir zaman geri durmayacağız.

Türkiye’nin tek çıkar yolu birliği ve beraberliğidir, kardeşliğidir. Bu topraklarda bin yıldır kardeşçe yaşıyoruz, bundan sonra da inşallah kıyamete kadar topraklarda kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Biz bu bilinçle bu şuurla, bu anlayışla özellikle Mardin’imiz başta olmak üzere bölgemize ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bugün bir dizi etkinlik olacak bu etkinlikler vesilesi ile siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızla daha fazla birlikte olma imkanımız olacak.”

Vali Yaman, konuşmanın ardından Bakan Işık’a ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’na Mardin’i tanıtan tabak hediye etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.