TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müftü Gökce’den taziye ziyareti

Adana İl Müftüsü Arif Gökce, Ceyhan Müftüsü Nazmi Söğüt ve çevre Mahallelerde görev yapan Din Görevlileri ile birlikte, Kayseri'nin Sarız İlçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek vefat eden Merhum imam-Hatip Osman Nuri Tütüncü’nün babası olan İl Müftümüz Arif Gökce burada yaptığı konuşmasında; “Aileye sabırlar diledi”.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2016 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2016 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Müftü Gökce’den taziye ziyareti

ADANA (İLKHABER) - Mahalle sakinleri ile de bir süre sohbet eden İl Müftümüz Arif Gökce, sağlık ve afiyet dileğinde bulundu. Yapılan bu anlamlı ziyaret aileyi memnun etti. Acılarının paylaşılmasından memnun kaldıklarını ifade ettiler. Köylerine ilk defa bir İl Müftüsünün gelmesinden dolayı da mahalle sakinleri mutlu oldular.

İl Müftüsü Arif Gökce kıldırdığı teravih namazından sonra cemaatle sohbet etti. Sohbetinde Oruç ve Zekata vurgu yaparak, bu konuda gerekli duyarlılığın gösterilmesini istedi.

Allah’ın emrettiği şekilde oruç tutan Müslümanlar için Ramazanın çok verimli ve bereketli bir ay olduğunu, Bir ay boyunca bir okul gibi eğitecek bu sayılı günlerde namaz, oruç, Kuran, zekat ve fitre, iftar ve sahur, tevbe ve istiğfar, nefis terbiyesi, barış, kardeşlik ve dayanışma gibi dersler olduğunu ifade etti.

İl Müftüsü, köylerde görev yapan din görevlilerini zaman zaman ziyaret ederek, köylerdeki hizmet şartlarını paylaştıklarını ve gerekli katkıları vermeye çalıştıklarını belirtti. Özellikle bu ziyaretlerin yapılmasının görevliler açısında son derece memnuniyetle karşılandığının görevliler tarafından ifade edildiğini belirtti.

İl Müftüsü Gökce, taziye ziyaretinden önce Ceyhan Müftülüğünü ziyaret ederek İlçe müftüsü Nazmi Söğüt’ten Din Hizmetleri hakkında bilgiler aldı. Daha sonra Ceyhan Yatılı Kuran kursu Öğreticileriyle birlikte iftar açtı.

Toplu bir şekilde yenilen yemeğin ardından bir Kuran Kursu öğrencisinin yaptığı dua ile program sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.