TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

VALİ DEMİRTAŞ, ÇADIRKENT'TE İNCELEMELERDE BULUNDU

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Suriyeli sığınmacıların barındığı Çadırkent’te denetim ve incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2016 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2016 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
VALİ DEMİRTAŞ, ÇADIRKENT'TE İNCELEMELERDE BULUNDU

ADANA (İHA) - Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Sarıçam İlçe Kaymakamı Ali Murat Kayhan, AFAD İl Müdürü Gültekin Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve Göç İdaresi İl Müdürü Hüseyin Çil’in de hazır bulunduğu incelemeler sırasında, Çadırkent’te yapılan çalışmaları ve genel durumu yerinde inceleyen Vali Demirtaş’a, Çadırkent Merkez Yöneticilerince brifing verildi. Verilen bilgileri ve yapılan çalışmaları dinleyen Vali Mahmut Demirtaş, merkez yöneticileri ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerine çadır kenttekilerin yanı sıra dışarıda barınan Suriyeli sığınmacıların da sorunlarının çözümü noktasında gerekli çalışmaların yapılması talimatı verdi.

“SIĞINMACILARA SAHİP ÇIKMAK İNSANLIK GÖREVİDİR”
Vali Mahmut Demirtaş, Çadırkent ziyaretinde gıda tarım ve hayvancılık il müdürlüğü ve halk eğitim merkezine bağlı ziraat mühendislerince hem sebze ve meyve üretilen hem de Suriyeli sığınmacılara uygulamalı eğitim verilen tarım alanı ile market ve acil polikliniğinde incelemelerde bulundu. Burada üretilen çeşitli sebze ve meyvelerin Çadırkent sakinlerine dağıtılmasının, tarım eğitimi uygulamasının farklı bir güzel sonucu olduğunu kaydeden Vali Demirtaş, bu uygulamadan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli sığınmacılara sahip çıkmanın bir insanlık görevi olduğunu ifade eden ve Çadırkent yöneticilerine çalışmalarında başarılar dileyen Vali Mahmut Demirtaş’ın inceleme ziyareti, Suriyeli sığınmacılar ile sohbet edip, talep ve beklentilerini dinlemesiyle sürdü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.