TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adaletçilerin sevinci

ÇÜ Hukuk Fakültesi 5. dönemde 77 mezununu uğurlamanın onurunu yaşadı

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2016 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2016 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adaletçilerin sevinci

ADANA (İLKHABER) - Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Hukuk Fakültesi 5. Dönem Mezunlarını uğurladı. 2015-2016 eğitim öğretim yılını başarı ile tamamlayan genç hukukçular keplerini fırlatarak mezun oldu. Bu yıl Çukurova Hukuk 77 mezun verdi…

 

ÇÜ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bilgili, akademisyenler, öğrenciler, aileleri ve davetliler katıldı.

 

77 Hukukçu Mezun Oldu

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mezuniyet programında açılış konuşmasını Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bilgili yaptı. Prof. Dr. Bilgili toplam 880 öğrencilerinin bulunduğu fakültelerinden, 77’sinin bu törenle mezun olduğunu açıkladı. 2007 yılında kurulan Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 5. Dönem mezunlarını verdiğini bildiren Prof. Dr. Bilgili, bugüne kadar 336 mezun verdiklerini hatırlattı.

 

“Yeni Fakülte Binamız 2016-2017 Öğretim Döneminde Hizmete Girecek.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu ise, kaliteli bir eğitim alarak mezun olacak öğrencilerin hukuk ve adalet yaşamına katkıda bulacaklarını belirterek geleceğe güvenle baktıklarını söyledi. Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin kısa sürede öğrenci sayısını 880’e çıkardığını belirten Prof. Dr. Elekcioğlu, bölgenin en kaliteli eğitimini vermek için bütün eğitim kadrosuyla yoğun bir mesai içerisinde olduklarını söyledi. Yeni fakülte binası inşaatının da tamamlandığını hatırlatan Prof. Dr. Elekcioğlu, 2016-2017 eğitim öğretim yılında hizmete gireceğini söyledi.

Yeni yapılan fakülte binası hakkında bilgi veren Prof. Dr. Elekcioğlu şunları kaydetti;

“Yeni fakülte binamızda 200 kişilik 4 amfi bulunurken, modern sınıflar, kütüphane, okuma salonu yanı sıra kurgusal duruşma salonlarıyla da donatıldı. Hukuk Fakültemiz bu yıl 205 yeni öğrenci alarak eğitim öğretim yılına devam edecek.”

 

Fakülte Birincisi Merve Temizkan Oldu.

Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrenciler açıklandı. Fakülte birincisi Merve Temzikan olurken, ikinci Fazilet Nehir, üçüncü ise Özenç Dönmezler oldu. Fakülte birincisi Merve Temzikan mazereti dolaysısıyla törene katılamazken, ikinci Fazilet Nehir, öğrenciler adına konuşma yaptı. Nehir’in diploma ve plaketini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu verdi. Öğrencilerin diplomalarını almasın ve Doç. Dr. Ömer Korkut’un Hukuk Yeminini ettirmesinin ardından öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.