TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kanallarda sıkı önlem

Adana Emniyet Müdürlüğü, boğulmaların önüne geçebilmek amacıyla karadan ve havadan operasyon düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kanallarda sıkı önlem

Kanallarda sıkı önlem

 


ADANA (İHA) - Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte haziran ayı içinde serinlemek için sulama kanalına giren 14 kişinin boğulmasından dolayı havadan ve karadan operasyon yaptı.
Yaz aylarının gelmesiyle Adana'da hava sıcaklığı 40 dereceye kadar yükseldi. Sıcak havada bunalan ve serinlemek isteyen gençler ve çocuklar da, şehrin ortasından geçen ve üzeri açık olan DSİ'ye ait sulama kanallarına girerek serinlemek istiyor.
Ancak haziran ayının 28 gününde serinlemek için sulama kanalına giren 14 kişinin boğulması üzerine Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de harekete geçti. Zeybek, bizzat yönettiği operasyonda sulama kanallarına, Seyhan Nehri ile Seyhan Baraj Gölü'ne giren çocuk ve gençlere yönelik çalışma başlattı. Zeybek operasyonu helikopterden takip ederek polisleri yönlendirdi.
Polis, hem havadan hem de karadan operasyon yaparak sulama kanallarında vatandaşların yüzmesini engelledi. Polis ekipleri karadan özellikle sulama kanalları etrafında gezerek megafonla "Suya girmek tehlikeli ve yasaktır" anonsları yaptı. Polis, sulama kanalında yakaladığı çocukları da ailelerine teslim etti. Ailelere çocuklarına sahip çıkmaları gerektiği bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.