TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yolcular daha rahat

Adana Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma filosunu 53 koltuklu yeni otobüslerle güçlendirirken, konforu ön planda tuttu

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yolcular daha rahat

Yolcular daha rahat

 

 

ADANA(İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma filosunu 53 koltuklu yeni otobüslerle güçlendirerek, kent merkeziyle ilçeler arasındaki ulaşım konforunu yükseltti. Satın alınan Temsa Tourmalin marka 10 adet klimalı otobüsü hizmete başlatan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ilçelere sefer yapacak yeni otobüslerin yüksek konforlu ve engelsiz olduğunu belirtip “Hemşehrilerimizin ilçeler arası toplu taşıma hizmetinden daha kaliteli ve konforlu şekilde yararlanmasını amaçlıyoruz” dedi.
53’Ü KOLTUKLU 85 YOLCU KAPASİTELİ
Adana’da günde ortalama 100 bin vatandaşın toplu ulaşımını sağlayan Adana Büyükşehir Belediyesi, otobüs filosunu 53 koltuklu, toplam 85 yolcu kapasiteli 10 adet Temsa Tourmalin marka otobüsle güçlendirdi. Kent merkeziyle ilçeler arasında sefer yapacak yeni otobüsler törenle hizmete girdi. Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Otobüs İşletmesi’nde yapılan törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Meclis üyeleri, belediye bürokratları ve çalışanlar katıldı.
Ulaşım Daire Başkanı İlyas Karabıyık, yeni alınan Temsa Tourmalin marka otobüslerle birlikte toplu taşıma filosundaki otobüs sayısının 259’a ulaştığını belirtti.
BU OTOBÜSLER DE ENGELSİZ
Adana genelinde 287 güzergahta günlük 220 araç ve 570 personelle toplu taşıma hizmetini kesintisiz sürdürdüklerini kaydeden İlyas Karabıyık, yeni alınan Temsa Tourmalin otobüslerle kent merkezi ile ilçeler arasındaki ulaşımı daha konforlu, ergonomik ve sağlıklı hali getireceklerini ifade etti. İlyas Karabıyık, yeni otobüslerde engelli vatandaşların ulaşımını kolaylaştıran engelli liftleri bulunduğunu, yolcuların el bagajlarının konulabileceği bölmelerin yer aldığını ve bagaj bölümü olduğunu anlattı.
SÖZLÜ: UCUZ VE KALİTELİ ULAŞIM ANA HEDEFİMİZ
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise göreve geldiği günden beri toplu taşımada ulaşımın niteliğini arttıracak düzenlemeler ve iyileştirmeler yaptıklarını vurgulayıp, “Adanalı hemşehrilerimizin toplu taşıma araçlarından faydalanırken kaliteli ve konforlu hizmet almasını temin etmek ana hedefimizdir” dedi.
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs filosunu sürekli güçlendirerek toplu taşıma hizmetini Adana’nın dört bir yanında yaygınlaştırdığını, Adanalıların ucuz ve kaliteli ulaşımı için gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan Sözlü, “Yeni aldığımız otobüslerin en büyük özelliği koltuk sayısının önceki otobüslere göre fazla olmasıdır. Bu da ilçeler arasında seyahat edecek vatandaşlarımıza büyük konfor sağlayacaktır. Toplu taşımada kalite ve konforu arttırırken de tercihimiz yerli sanayiden, Adana’da varlığını sürdüren Temsa’dan yana olmuştur. Adana’nın otomotiv sektöründe gelişmesini, güçlenmesini, nitelikle iş gücünün artmasını arzuluyoruz” diye konuştu.
KADIN ŞOFÖRLERLE BİRLİKTE KURDELE KESTİ
Başkan Sözlü, Meclis üyeleri ve bürokratlarla birlikte yeni alınan otobüsleri inceledi. Tekerlekli sandalyede oturan bir vatandaş, şoförün elle kumanda ettiği lift ile yeni otobüse kolaylıkla bindi. Klimalı otobüslerdeki rahat koltukları ve el bagajı bölmelerini yakından gören davetliler, beğenilerini dile getirdi.
Daha sonra Başkan Sözlü, Meclis üyeleri, bürokratlar ve kadın şoförler hep birlikte kurdele keserek, alkışlar eşliğinde yeni otobüsleri hizmete başlattı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.