TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göz altı morlukları psikolojiyi bozuyor

Genellikle genetik ve yapısal nedenlere bağlı olan gözaltı morlukları, bazen yorgunluktan bazen de alkol ve sigara kullanımına bağlı olarak gelişebiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2016 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2016 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Göz altı morlukları psikolojiyi bozuyor

Göz altı morlukları psikolojiyi bozuyor

 

 

  İSTANBUL (İHA) - Genellikle genetik ve yapısal nedenlere bağlı olan gözaltı morlukları, bazen yorgunluktan bazen de alkol ve sigara kullanımına bağlı olarak gelişebiliyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, önemsenmeyen gözaltı morluklarının önemli sağlık sorunlarının habercisi olabileceğine dikkat çekerek, “Atopik ve diğer bazı egzemalar da göz altlarında koyu halkalara neden olabilmekte. Demir eksikliği anemisi, bazı karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları da gözaltı morlukları oluşumuna sebep olur” dedi. 

  Göz altı morlukları ya da diğer adıyla göz altı halkaları, genetik ve yapısal olarak göz kapağı derisinde pigmentasyon artışına bağlı olarak meydana gelebiliyor.  Bunun yanı sıra uykusuzluk, düzensiz yaşam biçimi, alkol, sigara kullanımı gibi nedenlerle da göz çevresindeki venöz dolaşımın yavaşlamasına bağlı olarak ortaya çıkabilir.

  GÖZALTI MORLUKLARI NEDEN OLUŞUR?

  Op. Dr. Şeyda Atabay, gözaltı morluklarının çoğunlukla önemsenmediğini belirterek,  “Atopik ve diğer bazı egzemalar da gözaltlarında koyu halkalara neden olabilmekte. Demir eksikliği anemisi, bazı karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları da gözaltı morlukları oluşumuna sebep olur” diye konuştu.

  Atabay şu bilgileri verdi: “Cildin dermis tabakası 0.3-0.4 mm kalınlığında, ancak göz altındaki deride kalınlık zaman içinde dış ve iç etkenlere bağlı olarak 0.1-0.2 mm’ ye kadar inebiliyor. İncelmiş olan gözaltı kapağı derisi şeffaflaşarak alttaki damarların daha belirgin hale gelmesine neden oluyor. Bu damarlar gözaltlarında mavi-mor halka tarzı bir görünümü ortaya çıkarıyor.

  “GÖZ ÇEVRESİ YORGUNLUĞUMUZU VE DİNGİNLİĞİMİZİ YANSITIR”

  Gözaltındaki morluklar aynı zamanda özel ve sosyal hayatta da bazı sıkıntılara neden olabiliyor. Hastalarda morluğun bir şekilde kozmetik kapatıcılarla kapatılsa da çöküklüğün saklanamadığı konusunda şiddetli şikâyetler oluşturabilir.

  Sosyal hayatımızda, özellikle ikili ilişkilerimizde en fazla iletişime geçtiğimiz bölge göz çevresidir. Yorgunluğumuzu veya dinginliğimizi yansıtır. Yaşla, metabolizmayla, çevreyle ve beslenmeyle bünyemizde olan değişikliklerin en çok dışa vurduğu bölgedir.

  Göz ve göz çevresi kişinin yaşını, sağlığını ve psikolojik durumunu etrafına en belirgin yansıttığı, konuşma esnasında ifadeyi tamamlayan alanlardır.”

  GÖZALTI MORLUKLARININ TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

  Gözaltı morluğu ve çöküklüğünün tedavisi hakkında bilgi veren Dr. Atabay, “Öncelikle sistemik bozukluklara bağlı ise bu bozuklukların tedavi edilmesi yarar sağlayacaktır. Ancak genelde kronik bir bozukluk olduğundan dolayı zemindeki hastalık düzeltilebilse de sorun çözümlenemeyebilir.

  Tedavide soğuk uygulama, mezoterapi, PRP, haricen krem uygulamaları ve göz altı dolgu uygulamaları (HA) yapılmaktadır.” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.