TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana şehitlerini uğurladı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Kamil Yelmen ve Mardin'in merkez Artuklu ilçesine bağlı Cevizli Jandarma Karakol Komutanlığı'na, teröristler tarafından bomba yüklü kamyonetle saldırı sonrası şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Adem Algın için memleketleri Adana’da cenaze töreni düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana şehitlerini uğurladı

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Adana bir günde 2 şehidini toprağa vermenin üzüntüsünü yaşadı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Kamil Yelmen ve Mardin'in merkez Artuklu ilçesine bağlı Cevizli Jandarma Karakol Komutanlığı'na, teröristler tarafından bomba yüklü kamyonetle saldırı sonrası şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Adem Algın için memleketleri Adana’da cenaze töreni düzenlendi.

Sabancı Merkez caminde düzenlenen cenaze törenlerinin ilki sabah saat 10:00 sularında gerçekleşti.  Mardin’in Sultan Şeyhmus Beldesi Cevizli Köyü Jandarma Karakolu’na bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla yapılan terör saldırısında şehit olan Jandarma Astsubay Adem Algın naaşı önceki gün Mardin’de yapılan törenin ardından askeri uçakla Ankara ve oradan da Adana’ya getirildi. Sabah Adana Askeri Hastanesinden alınan şehidin naaşı törenin yapılacağı Sabancı Merkez Cami’ye getirildi. Törende şehit astsubayın babası Selam, annesi Gülay Algın ile kardeşleri Ebru ve Samet gözyaşlarını tutamadı. Boynuna Türk Bayrağı asan Samet Algın, ağabeyinin naaşına sarılıp ağladı. Şehit astsubayın henüz nişanlandığı Bahar Arslan da dualar okudu. Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Adem Algın’ın naaşı törenin ardından Kabasakal Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verildi.

 KIZ KARDEŞİ, ŞEHİDİ ASKER SELAMI İLE UĞURLADI

Bölücü terör örgütü PKK mensuplarının Hakkari'nin Şemdinli ilçesi yakınlarındaki Aktütün mevkiinde yola döşedikleri mayını askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucunda 5 asker şehit oldu. Şehitlerden Adanalı olan 25 yaşındaki Jandarma İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Kamil Yelmen dün memleketi Adana’ya getirildi. Bugün ise şehit Yelmen için Sabancı Merkez Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine katılan Şehit Kamil Yelmen'in yakınları ayakta durmakta zorlandı.

Şehidin ağabeyi Kazım Yelmen’i askerler teselli etmeye çalıştı. Kazım Yelmen, “Her şey vatan için. Bu vatanda ezanlar hiçbir zaman susmayacak, bayraklar hiçbir zaman inmeyecek. Her şey vatan için” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Törenin yapıldığı alana gelen şehidin kız kardeşi Ebru, ile şehidin sözlüsü Tuğba birbirlerine sarılarak acılarını paylaştı. Ayakta durmakta zorlanan anne Fedai Yelmen’de terör örgütüne lanet yağdırdı.

Şehit Yelmen’in naşı askerlerin omzunda tören alanına getirildi. Öğle namazına müteakiben Adana İl Müftüsü Arif Gökçe tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Ardından ise şehittin naşı tekrar askerlerin omzunda cami dışarısında bekleyen top arabasına götürüldü. Şehidin omuzlardaki tabutuna kardeşlerinin son kez dokunması yürekleri dağladı. Cami dışarısında ise askeri cenaze aracına bindirilen şehidin naaşını kız kardeşi Ebru asker selamı vererek uğurladı.

Daha sonra diğer kardeşi Kazım Yelmen’in yanına giden Ebru kardeşine sarılarak güçlükle ayakta durabildi. Şehidin naşı Asri Mezarlığına götürülerek asker şehitliğinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Öte yandan şehit Jandarma İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Kamil Yelmen’in yeni sözlendiği ve birkaç aya kadar nişan yapmayı planladığı öğrenildi.

Şehit Algın’ın cenaze törenine Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Ak Parti Milletvekileri, Fatma Güldemet Sarı, Mehmet Şükrü Erdinç, CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Ak Parti İl Başkanı Fikret Yeni, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.