TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmenlere ”Benlik saygısı” semineri

Öğrencilerin sosyal olmalarının, soru sormaktan ve hata yapmaktan çekinmemelerinin önemli olduğunu anlatan Psikolog Mavi, “Sosyal ve aktif bir kişiliğe sahip olan bireylerin benlik saygılarının daha yüksek olduğu görülmekte. Bu nedenle öğrencilerinizin benlik saygılarını ve özgüvenlerini kazanmaları için siz öğretmenlerinin onları desteklemesi çok önemli” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Öğretmenlere ”Benlik saygısı” semineri

ADANA (İLKHABER) - Acıbadem Adana Hastanesi Psikoloğu Meriç Mavi, Turhan Cemal Beriker İlkokulu’nda görevli öğretmenlere ‘benlik saygısı’ konulu bir seminer verdi.
Hastanenin konferans salonunda düzenlenen seminerde konuşan Mavi, benlik saygısının sosyal ve aktif olan kişilerde daha yüksek olduğunu belirterek, öğretmenlere sosyalleşmeleri konusunda öğrencilerini teşvik etmelerini söyledi. Öğrencilerin sosyal olmalarının, soru sormaktan ve hata yapmaktan çekinmemelerinin önemli olduğunu anlatan Psikolog Mavi, “Sosyal ve aktif bir kişiliğe sahip olan bireylerin benlik saygılarının daha yüksek olduğu görülmekte. Bu nedenle öğrencilerinizin benlik saygılarını ve özgüvenlerini kazanmaları için siz öğretmenlerinin onları desteklemesi çok önemli” dedi.
"Öğrencilerinizi hayata hazırlayın"
İlerde yetişkin bireyler olarak hayatın her alanında yer alacak günümüz öğrencilerinin hem okul hayatlarında hem de kendi özel yaşamlarında sınırları bilmeleri gerektiğini ve henüz öğrenmeleri gereken çok şey olduğunu söyleyen Psikolog Mavi, “Unutmayın ki onların şu an içinde bulundukları dönem birçok karar için daha çok erken. Arkadaşlık, dostluk veya ikili ilişkiler olsun ya da siz öğretmenleri ile olan ilişkilerinde olsun hep bir çizgi ve denge olması gerekir. Öğrencilerinizle belirli sınırlar çerçevesinde dayanışma halinde olmanız onların kendilerine olan güvenlerini ve benlik saygılarını artıracak aynı zamanda okul sonrasındaki hayata hazırlanmalarına da katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
Konuşmasının ikinci bölümünü soru-cevap şeklinde yapan Psikolog Meriç Mavi, öğretmenlerden kendisine yöneltilen soruları yanıtlayarak semineri tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.