TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hutbe Okuma Yarışması'nda Adana birinci

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlileri arasında Kilis’te düzenlenen hutbe okuma yarışması bölge finalinde Adana birinci oldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hutbe Okuma Yarışması'nda Adana birinci

Hutbe Okuma Yarışması'nda Adana birinci


ADANA (İHA) - Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlileri arasında Kilis’te düzenlenen hutbe okuma yarışması bölge finalinde Adana birinci oldu.
Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kilis, Mersin ve Osmaniye illerinden katılan Kur’an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım olarak görev yapan din görevlileri arasında Kilis Hacı Faruk Kayabaş Camii’nde yarışma düzenlendi.
Yarışmaya Kilis’ten Feyzullah Koyuncu, Adana’dan Ali Akdere, Hatay’dan Muhammed Parlak, Kahramanmaraş’tan Ali Sarıkaya, Karaman’dan Muhammed Tuna, Mersin’den Yunus Arı ve Osmaniye’den Hüseyin Kılıç katıldı.
Yarışmacılar, okuma sırasını ve okuyacakları hutbeyi kurayla kendileri çekerek belirledi. Yapılan değerlendirme sonucunda, Adana Seyhan Hacı Hasan ve Saliha Akgül Camii İmam Hatibi Ali Akdere birinci oldu.
Akdere, 24 Temmuz Pazar günü Tokat’ta yapılacak olan II. Türkiye Etkili Hutbe Sunumu Türkiye Finali Yarışmasında bölgeyi temsil etme hakkı kazandı.
Hatay'dan yarışmaya katılan Muhammed Parlak ikinci, Mersin’den Yunus Arı üçüncü oldular. Adana İl Müftüsü Arif Gökce, İmam Hatip Ali Akdere’yi tebrik etti. Gökce,"Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle din görevlileri arasında Kilis’te düzenlenen hutbe okuma yarışmasında bölge birincisi olarak göğsümüzü kabarttı. Kendisinden Allah razı olsun. Tokat'tadüzenlenecek Türkiye finalinde de başarıların devamını diliyorum" dedi.
Yarışma sonunda dereceye girenlere hediyeler verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.