TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taşeronların kadro umudu sürüyor

Taşeron işçilerin kadro umudu sürüyor. Taşeron işçiler, ÖPS kadrosunu istemediklerini, 4B veya daimi kadroları istediklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Taşeronların kadro umudu sürüyor

Taşeronların kadro umudu sürüyor

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Taşeron işçilerin kadro umudu sürüyor. Taşeron işçiler, ÖPS kadrosunu istemediklerini, 4B veya daimi kadroları istediklerini belirtti.

Kamu Şirket Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAŞİÇ) Genel Başkanı Halit Önük, kamuda çalışan taşeron işçiler olarak kendi haklarını savunmak amacıyla dernek kurduklarını belirtti. Önük, bu dernekle diğer kamuda çalışan taşeron işçilerle bir araya gelerek, mücadele ettiklerini dile getirdi. Sendikalı olmadıkları için işçi sendikalarının kendilerine destek verdiğini anlatan Önük, yürüttükleri mücadele ile kazanımlar elde ettiklerini aktardı.  Taşeronların yaşadıkları sorunların çözümünün kadrodan geçtiğini dile getiren Önük, “Kadro almadan bu sorunumuz çözülmez. Devlet yetkilileri ile de görüştük. Taşeron 'bir kölelik sistemidir' dediler ama bir iyileşme yok. Kadro yerine şuan ÖSP statüsü getireceklerini söylüyorlar. Biz hakkımız olan kadroyu istiyoruz" şeklinde taleplerini dile getirdi.

Yapılan taşeron işçilerin kamuda istihdamına yönelik çalışmalar içerisinde maaş konusunda herhangi bir iyileştirme olmadığı yönündeki açıklamalar taşeron işçileri oldukça mutsuz ettiğini dile getiren Önük, durumu ”haksızlık, adaletsizlik" olarak yorulmaklarını belirtti. Önük, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalar taşeron işçilerin kamuda istihdamına yönelik çalışmaların henüz tamamlanmadığı yönünde olduğunu ve 2016 yılı sonucunda bu çalışmanı neticeye kavuşmasını beklediklerini belirtti.

 Önük, "Ama taşeron emekçileri gün geçtikçe umutlarını yitiriyor" ifadelerini kullandı. İşçilerin ÖPS adı altında istihdam edileceğini ve aldıkları maaşın ise aynı olacağını dile getirdi. Önük sözlerini şöyle sürdürdü, "ÖPS kadrosunu istemiyoruz. 4B veya daimi kadroları istiyoruz. Bunla ilgili mücadelemiz devam ediyor ve etmeye de devam edecek"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.