TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Demokrasi nöbetine devam ediyor

Darbe girişimine karşı Adanalılar Demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Gece boyunca aileleriyle birlikte sokakta olan çocuklar karton kutuların üzerinde uyuyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana Demokrasi nöbetine devam ediyor

Adana Demokrasi nöbetine devam ediyor

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Darbe girişimine karşı Adanalılar Demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Gece boyunca aileleriyle birlikte sokakta olan çocuklar karton kutuların üzerinde uyuyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi Adana İl Başkanlığı önünde 3 gündür nöbette olan vatandaşlar, nöbetlerini sürdürüyor. Gece boyunca ölenler için Kuran’ı Kerim okunup dualar edilirken, zaman zaman ise mehter marşları çalınarak sloganlar atılıyor.  Dev Türk bayrağı açan Adanalılar sabaha kadar yılmadan Türk bayrağını sallamayı ihmal etmiyor. Alana gelenler yollarda Recep Tayyip Erdoğan şeklinde sloganlar atıyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı önüne çıkan yollar aşırı kalabalık nedeniyle trafiğe kapatılıyor. Trafik polisleri tarafından kontrol altında tutulan yollardan araçların giriş çıkışına izin verilmedi. Vatandaşlar çevre yollarda araç konvoyları yaparak korna çaldı. Sabaha kadar çalınan kornalardan bazı apartman sakinlerinin rahatsız olduğu görüldü.

Burada Ak Parti Adana Milletvekili Şükrü Erdinç, İl Başkanı Fikret Yeni, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve STK Başkanları birer konuşma yaparak şu ifadelere yer verdi; “Biz şanlı tarihe sahip bir milletiz. Acımız büyük yurt genelinde tüm kaybettiğimiz şehitlerimiz yüreklerimizi dağladı. Fakat Ülkemizin geleceğine, milli iradeye, Demokrasimize sahip çıkan Güvenlik güçlerimiz, vatandaşlarımız başta paralel yapıya ve tüm Dünyaya en güzel cevabı vermiştir. Ülkemizin kutlu yürüyüşü devam edecektir.”

Aşırı kalabalığı fırsat bilen seyyar satıcılarda gece boyunca Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerindeki yerini aldı. Özellikle bici satan seyyar esnafların masa sandalyeleriyle bulvar üzerinde satış yaptıkları görüldü. Gece çocuklarıyla birlikte nöbet tutan bazı vatandaşlar,  çocuklarının uykusu gelince yere karton sererek yatak yaptı.

Bazı gruplar ise İsmet İnönü Parkı içerisinde darbe girişimi esnasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.