TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrasi refleksi çeteye “dur” dedi

TÜED Genel Başkanı Ergün, devlet haini paralel yapı mensuplarının darbe girişimini nefretle lanetlediklerini belirtti:

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Demokrasi refleksi çeteye “dur” dedi

Demokrasi refleksi çeteye “dur” dedi

 

 

ADANA(İLKHABER) – 15 Temmuz’da Türkiye’yi kana bulamaya kalkışan devlet haini paralel yapı mensuplarının darbe girişimine duyulan tepki artarak devam ederken, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkan Kazım Ergün de tepki göstererek, demokrasi refleksinin hain çeteye dur dediğini söyledi.

Türkiye genelinde faal olan 107 şube ve 920 bin üyesiyle, demokrasimize, laik sosyal hukuk devletine, parlamenter sistemine ve anayasada açıkça ifade edilen üniter devlet düzenine sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten Başkan Ergün, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Ülkemizin kalkınması yönünde atılan her adımı engellemiş, aralarında eski genel Kurmay Başkanı da olmak üzere yüzlerce masum insanımıza iftiralar atarak yıllarca hapislerde kalmalarına sebep olmuş, demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan sivil toplum kuruluşlarımızı ellerindeki medya organlarıyla yıllarca taciz etmiş ve karalamaya çalışmış, herkesin en önemli güvencesi olan hukuk sistemimize yerleşerek adalete olan güveni sarsmaya çalışmış hain bir çetenin ülkemize yönelik büyük bir terör saldırısına maruz kaldık.

Kurtuluş Savaşımızı da yönetmiş olan gazi meclisimizi hedef alan hainler, Türkiye Cumhuriyetimizin kalbine saldırmaktan çekinmemiştir. Anadolu işgal altındayken bile büyük Türk Milleti’nin sarsılmaz iradesinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’mize böylesi bir saldırı yaşanmamıştır.

Bugün yaşanan sahnelerden de anlaşıldığı gibi söz konusu hainlerin, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin masum neferlerini düşürdükleri çirkin haller de milletimizin vicdanını derinden yaralamıştır.

Yüce milletimizin gösterdiği büyük ve onuruna yakışan demokrasi refleksi sayesinde atlatılan bu elim hadisede, yaşamlarını yitiren demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize de baş sağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Yüce milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi sunarken, milletimizin hassas ve olgun iradesine yakışır bir şekilde sergilediği onurlu duruşuna hiçbir leke sürmeden, aynı hassasiyet ve dik duruşla demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize sahip çıkmaya devam edeceğine gönülden inanıyoruz. Taşkınlıklara ve provokasyonlara asla izin vermeden; paralel yapı çete tarafından ulusumuza yaşatılan çirkin hadisenin emeline ulaşmasına izin vermeyecek bir olgunlukta, sağduyulu bir şekilde hareket etmeye, fırsatçılara karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz.

Büyük Türk Milleti, geçmişte olduğu gibi; birlik ve beraberliği onurlu duruşu ile bütün dünyaya örnek olacak ciddi bir tavır sergilemiş ve yine tarihe geçmiştir.

Türkiye Cumhuriyetimiz; demokrasiden, Anayasal laik sosyal hukuk sisteminden, birlik ve beraberliğimizi temin ve tesis eden üniter devlet düzenimizden asla vazgeçmeyecektir. Paralel çete başta olmak üzere hiç bir güç, yüce Türk Milleti’nin yıllarca gururla sahip çıktığı bu emanetleri elimizden almaya muktedir değildir ve asla da olamayacaktır.

Bütün şubelerimiz, bütün hizmet birimlerimiz milli egemenliğimizin en güzel sembolü olan Türk bayraklarımızla donatılmıştır. Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak, Türkiye’mizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Türkiye Emekliler Derneğimizin, bütün teşkilatlarımızla gerekli hassasiyeti gösterdiğinden ve bundan sonra da Türkiye Cumhuriyetimizi hedef alan hain saldırılara direnmeye devam edeceğinden hiç kimsenin en küçük bir şüphesi bile olmamalıdır.

Hain kalkışmayı bir kez daha lanetlerken, bu ihanet çetesinin arkasında duran, lojistik destek sağlayan bütün şer odaklarını da nefretle kınıyor, müttefik olarak bildiğimiz ülkelerin de artık üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz.”

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.