TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da FETÖ’ye yakın 14 özel okul ve bir üniversite kapatıldı

Adana’da, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanmasına (PDY) yakınlığı ile bilinen 4 özel ilkokul, 3 özel ortaokul ve 5 özel lise Olağanüstü Hal (OHAL) kararnamesi ile kapatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2016 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2016 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana’da FETÖ’ye yakın 14 özel okul ve bir üniversite kapatıldı

ADANA (İHA) - Olağanüstü Hal kapsamında alınan önleme ilişkin kanun hükmünde kararnamenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından polis ve maliye ekipleri bugün sabah saatlerinde farklı ilçelerdeki 14 özel ilkokul, ortaokul ve lisede inceleme yaptı. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanmasına (PDY) yakınlığı ile bilinen Özel Burç Seyhan Kız Anadolu Lisesi, Özel Burç Öge İlkokulu, Özel Burç Çukurova İlkokulu, Özel Burç Ceyhan İlkokulu, Özel Burç Seyhan Kız Fen Lisesi, Özel Burç Çukurova Ortaokulu, Özel Burç Öge Ortaokulu, Özel Burç Ceyhan Ortaokulu, Özel Burç Kozan İlkokulu, Özel Burç Vural Anadolu Lisesi, Özel Burç Vural Fen Lisesi, Özel Burç Vural Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Burç Vural Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Özel Burç Vural İlkokulu, OHAL kararnamesi ile kapatıldı.
Adana’daki 14 özel okulun yanı sıra Türkiye genelinde 920 özel ilköğretim, ortaokul ve lise hakkında kapatma kararı verildi.

Kanuni Üniversitesi de kapatıldı
Çukurova Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2013 yılında Adana'da kurulan Kanuni Üniversitesi de, Olağanüstü Hal (OHAL) kararnamesi ile kapatıldı.
Polis ve maliye ekipleri, bugün sabah saatlerinde Kanuni Üniversitesi’nin Çukurova ilçesinde Güzelyalı Mahallesi’nde bulunan Rektörlük Binası’na gitti. Ekipler, burada uzun süre inceleme yaptı.
Kanuni Üniversitesi ile birlikte Türkiye genelinde 14 üniversite daha OHAL kararnamesiyle kapatılmış oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.