TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teröre karşı hasın her zaman yanımızda olmalı

Adana Valisi Demirtaş, 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışı’nın 108. yıldönümünde ÇGC Başkanı Esendtemir’i kutladı

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2016 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2016 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Teröre karşı hasın her zaman yanımızda olmalı

ADANA (İHA) - Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışı’nın 108. Yıldönümü nedeniyle Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir’i arayarak, gazetecilerin bayramını kutladı.

Vali Mahmut Demirtaş, Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, “Bu süreçte gazetecilerin desteklerini yakından gördük. Bundan sonraki süreçte de basın mensuplarının bizlerin yanında, terör odaklarına ve vatan hainlerine karşı olacaklarına inanıyorum” dedi.
Basının önemli bir işleve sahip bulunduğuna dikkati çeken Demirtaş, şöyle devam etti:
“Bu ülke hepimizin. Birlikte yaşayacağız. Bu nedenle dış mihraklara ve terör örgütüne birlikte karşı koyacağız. Bu ülkede birlikte kardeşçe yaşamamız gerekiyor. Gazetecilerin geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylarda sağduyulu çabaları ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, tüm gazetecilerin bayramlarını kutluyorum.”

"Darbe girişiminin önlenmesinde basının etkisi oldu"
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de basın çalışanlarının çok zor şartlarda görevlerini yerine getirdiklerini, kaybolan haklarının bir an önce verilmesini beklediklerini ifade ederek, “Günümüzde gazeteciler halkı bilgilendirmek amacıyla gece gündüz yoğun çaba sarfetmektedirler. Gazetecilerin bu çabası ve özverisi geçtiğimiz günlerde meydana gelen darbe girişiminde de belirgin bir şekilde ortaya çıkmış, basın ve sosyal medyanın da darbe girişiminin başarısız kalmasında önemli bir katkısı olmuştur” diye konuştu.
ÇGC Başkanı Esendemir de Türkiye’nin yaşadığı süreci atlatmasında basının çok önemli bir işlev gördüğünü, bunun toplumun her kesimi tarafından takdirle karşılandığını, bu nedenle de basının görevini yerine getirmesi için desteklenmelidir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.