TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maaşlarını alamayan market işçileri nöbette

Adana'da çalıştıkları marketler zincirine kayyum atanmasının ardından şubeleri kapanan ve 4 aydır maaşları ile tazminatlarını alamadıklarını öne süren işçiler, günlerdir market şubesinin önünde nöbet tutuyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Maaşlarını alamayan market işçileri nöbette

Maaşlarını alamayan market işçileri nöbette

 


ADANA (İHA) - Adana'da çalıştıkları marketler zincirine kayyum atanmasının ardından şubeleri kapanan ve 4 aydır maaşları ile tazminatlarını alamadıklarını öne süren işçiler, günlerdir market şubesinin önünde nöbet tutuyor.
İflas ettiği gerekçesiyle yaklaşık bir yıldır kayyumun denetlediği marketler zincirinde çalışan yaklaşık 350 işçi, marketlerin bir bir kapanmasıyla işsiz kaldı. İşçiler, 4 aylık maaşlarını ve tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle zincirin Esentepe Şubesi önünde 5 günden bu yana nöbet tutuyor. Maaşlarını alabilmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müdürlüğü'ne başvuran ancak bir sonuç alamayan işçiler, şirketin kayyım avukatının da bürosuna giderek sorunlarını anlatıp, kayyım ile yarın görüşmek için randevu aldı. Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan işçiler, 4-5 gündür sokaklarda yattıklarını söylediler. Grup adına konuşan Orkun Tümsa, maaşlarını alabilmek için tüm hukuki süreçleri değerlendireceklerini belirterek, “Yarın gereken bilgileri kayyum bize açıklayacakmış. Haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Adam mağazayı kapattı, biz sokakta kaldık. Mersin'deki şubelerde çalışmak için zorluyorlar, kabul etmeyenlerin de istifasını istiyorlar. Ben yıllarca çalıştım, buraya hiçbir şey bırakmak istemiyorum. Kimsenin cebinde bir lira parası yok” şeklinde konuştu.
Market çalışanlarından Onur Can Kaya ise elektrik, su faturalarını bile ödeyemediklerinden yakınarak, “Annem hasta, hastaneye götürecek param bile kalmadı. Evli, çocuğu olan arkadaşlarımız var. Paramızı alamıyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.