TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbeciler hakkında suç duyurusu

Memur Sen Adana İl Temsilciliği üyeleri darbe girişimine karışan İncirlik 10.Tanker Üs Komutanları ve tüm darbeciler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2016 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2016 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Darbeciler hakkında suç duyurusu

Darbeciler hakkında suç duyurusu

 

 

ADANA (İLKHABER) - Memur Sen Adana İl Temsilciliği üyeleri darbe girişimine karışan İncirlik 10.Tanker Üs Komutanları ve tüm darbeciler hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Adana adliyesi önünde bir araya gelen Memur Sen Adana İl Temsilciliği üyeleri burada bir basın açıklaması yaptı. Memur- Sen Adana İl Temsilcisi Mehmet Sezer, basın açıklamasında, 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminin demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçeceğini kaydetti ve şöyle dedi:

"FETÖ/PDY üyeleri, liderleri Fethullah Gülen'in talimatıyla halkın üstüne kurşun sıkmış, Gölbaşı'nda özel harekat polislerini şehit etmiş, pek çok kamu kurumuna zarar verip milli irade yeri TBMM'yi ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni bombalamış, Cumhurbaşkanımız öldürülmek istenmiştir.
Şüpheli Tuğgeneral Van, güçlü olduğunu kanıtlamak için toplantı yaptığı gruba uçak hangarlarını, mühimmat depolarını, ’gizli’ bazı özel yerleri gezdirip, bunlarla neler yapılabileceğini anlatmıştır.  Böylece toplantıya katılanlara hem gücünü göstermiş, hem de onlara güvendiğini ortaya koymuştur. Şüpheli Tuğgeneral Bekir Ercan Van’ın, bir ay önce de yine benzer toplantı yaptığı tespit edilmiştir. 15 Temmuz’dan önce yaptığı toplantılarla darbe girişimiyle ilgili çalışmalar yapan, darbe girişiminde kullanılan F 16'ların yakıt ikmalini İncirlik Üssü’nden kalkan tanker uçaklar vasıtasıyla yaptıran ve 246 kişinin şehit olmasında ve binlerce kişinin yaralanmasından dolaylı etkisi olan darbeci Bekir Ercan Van'ın, FETÖ’cü ve diğer darbe girişimcilerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz.”


Açıklamanın ardından ise Sezer ve sendika temsilcileri, darbe girişiminde bulunduğu iddiasıyla Fethullah Gülen ve tutuklanan 10'uncu Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.