TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Millet hainlere dersini verdi

Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Çomu, 15 Temmuz darbe girişimini kınadıklarını belirtti ve demokrasiye müdahalenin kabul edilemez olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2016 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2016 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Millet hainlere dersini verdi

Millet hainlere dersini verdi

 

ADANA(İLKHABER) - Adana Sanayi Odası’nın Temmuz ayı Meclis Toplantısı’nda 15 Temmuz darbe girişimi kınandı. Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, demokrasiye hiçbir müdahalenin ve millet dışında hiçbir iradenin kabul edilemez olduğunu ifade ederken, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, birlik beraberlik içinde hareket edilmesi, farklılıklar yerine ortak değerlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Meclis Toplantısı’nda 15 Temmuz şehitleri için dua okundu. Adana Sanayi Odası Meclisi Başkanlık Divanı tarafından hazırlanan darbe girişimini kınayan bildiri Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu tarafından okundu.

ADASO Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, iç ve dış mihraklar tarafından devletimizi, demokrasimizi, ülkemizin bütünlüğünü hedef alan hain darbe girişimini şiddetle kınadıklarını bildirdi. Millet iradesi, iman gücü, hükümetin ve devlet kurumlarının takdire şayan dayanışması sonucu şuursuz ve alçakça girişimin bertaraf edildiğini belirten Çomu, şöyle devam etti:

“Demokrasimize, milli irademize ve çocuklarımızın geleceğine karşı gerçekleştirilen bu ihaneti büyük bir kararlılık ve dirayetle etkisiz kılan, tüm gücü ile mücadeleye devam eden başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız, devlet erkânımız, hükümetimiz ve gazi Türkiye Büyük Millet Meclisimize, emniyet teşkilatımıza, ordumuza ve aziz milletimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Millet, darbecilere göğsünü siper etmiş, direncini göstermiş ve başarıya ulaşmıştır. Bundan sonra da bir daha bu tür kalkışmalara bu ülkede fırsat olmayacağı, hiç bir şekilde desteklenmeyeceği net olarak ortaya konmuştur. Millet tarih yazmıştır. Millet, Tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla topyekûn karşı çıkmış ve fırsatçılara, hainlere ders vermiştir.”

Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, demokrasiye hiçbir müdahalenin, milletin iradesi dışında hiçbir iradenin kabul edilemez, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu vurguladı. Çomu,  toplumun tüm kesimlerinin siyasi görüş gözetmeksizin birlikte hareket ederek demokrasimize, vatanımıza, bayrağımıza, askerimize ve seçilmiş hükümetimize sahip çıkması gerektiğini söyledi. Çomu, “Bugün, tüm farklılıklar bir kenara bırakılarak tek renk olmalıyız. Bu renk bayrağımızın rengi olmalı ve tek kaygımız vatan olmalıdır” dedi.

Gelişen yeni Türkiye’nin ekonomik büyümesini hedef alan bu alçakça saldırıyı bertaraf etmek için daha çok çalışmaya, daha fazla üretmeye devam edilmesi gerektiğini vurgulayan Meclis Başkanı Çomu,  “Bu zor günlerde el birliği ile ekonomiyi güçlendirmek için, yükseltmek için, daha iyi duruma getirmek için çabalamalıyız.  Bu zor günlerde fahiş karlarla bu durumdan istifade etmeye çalışanları aramızda barındırmamalı, bu her şeyin en güzelini hak eden milletin, insanların bu günleri atlatması için destek olmaya çabalamalıyız” diye konuştu.

ADASO Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, milletimizin en kısa sürede hak ettiği huzura kavuşması ve günlük hayatına dönmesi gerektiğini belirtti. Çomu, “İnsanların milli, dini, manevi her türlü duygularını sömürmeye ve bu şekilde hain emellerini gerçekleştirmeye çalışan FETÖ ve benzeri illegal yapılanmalar bir an evvel devletin ve milletin içinden ayıklanmalı ve bu süreç mümkün olan en kısa sürede tamamlanmalıdır. Milletimiz en kısa sürede hak ettiği huzura kavuşmalı ve günlük hayatına dönmelidir. Asıl olan devletin içindeki illegal yapılanmaların temizlenmesidir” görüşünü dile getirdi.

KIVANÇ: GÜN, BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANI

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç da, darbe girişimini şiddet ve öfkeyle kınadığını belirterek, “İktidarı, muhalefeti, işçisi işvereni, esnafı, sanayicisi, polisi, askeri tüm halkıyla darbe girişimine karşı duran ve başarısızlığa uğratarak yeni bir destan yazan bu milletin bir ferdi olmaktan büyük gurur duyuyorum” dedi.

Hain darbe girişiminin ülke refahını, özgürlüğünü ve demokrasisini hedef aldığını vurgulayan Kıvanç, "Allaha Şükür ki darbe girişimi başarılı olamamıştır. 15 Temmuz gecesi, devlet ve milletimizin demokrasiye olan inancı, darbe karşıtlığı açık şekilde gösterilmiştir” dedi. Kıvanç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“KAHRAMANLIK DESTANI YAZILDI”

“Vatanı kurtarmak, gençlerimize ve çocuklarımıza daha güzel bir ülke bırakabilmek için o gece Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla bir an bile tereddüt etmeden sokaklara çıkan vatandaşlarımız Dünya’da emsali az görülecek bir kahramanlık destanı yazmışlardır. Bu yolda can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralanan Gazilerimize de acil şifalar diliyorum.”

Ülke ve millet olarak önümüzde önemli sınavlardan geçilecek oldukça zorlu bir süreç bulunduğunu belirten Kıvanç, birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesinin çok önemli olduğunu ifade etti. Kıvanç, “Millet olarak farklılıklarımızı değil bizi biz yapan ortak değerlerimize, ortak tarihimize sahip çıkmalı. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının bizlere miras bıraktığı bu eşsiz toprakları ve Cumhuriyetimizi korumalı, ona layık olacak şekilde daha ilerilere taşımalıyız” dedi.

Fettullahçı paralel yapı tarafından organize edilen ve gerçekleştirilen darbe girişimi başarısız kılınmış olsa da örgüt ve bağlantılarının henüz tam anlamıyla ortaya konulamadığına dikkat çeken Kıvanç, şöyle konuştu:

“OHAL GÜNLÜK YAŞAMI ETKİLEMEYECEK”

“Kirli emelleri uğruna nerdeyse 40 yıla yakın bir süredir devletin farklı kademelerinde örgütlenmekte olan, okullar, bankalar, sivil toplum örgütleri, yardım kuruluşları ile inanılmaz bir büyüklüğe sahip olan bu yapının tam anlamıyla deşifre edilmesi, iç ve dış tüm bağlantılarının açık şekilde ortaya konması çok önemli. Olaydan çok kısa bir süre geçmesine rağmen, ortaya konan deliller, videolar, tanıklar ne kadar karmaşık, ne kadar tehlikeli bir durumla karşı karşıya kaldığımızı açık ve net şekilde ortaya koymaktadır. Ülkemiz kurumlarına sızmış olan terör örgütü üyelerinin kurumlardan temizlenmesi için alınan Olağanüstü Hal kararını da bu anlamda değerlendirmek gerekli. OHAL kararının Ülkemiz ekonomik ve sosyal yaşamına sekte vurmayacağı Cumhurbaşkanımız dahil tüm yetkililer tarafından ifade edilmiş, garanti altına alınmıştır.”

ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, demokrasimize ve milletimize karşı gerçekleştirilen hain saldırılara karşılık olarak, bıkmadan, usanmadan üretmeye, istihdam sağlamaya, ülke sanayisini ileriye taşımaya mecbur olduklarını, bunun da ancak birlik beraberlik içinde çalışarak ve demokratik kurumlara sahip çıkarak başarılacağını söyledi.  Ülke olarak bu zorlu sürecin en kısa sürede atlatılması gerektiğine işaret eden Kıvanç, öncelikle geçmişte yaşanılan ayrışma nedenlerinin bir kenara bırakılıp, devletin devamı için birlik içinde hareket edilmesinin zorunlu olduğunu vurguladı.

“DIŞ GÜÇLERE KARŞI UYANIK OLMALIYIZ”

Milletimizi birbirinden uzaklaştıran, kardeşi kardeşe vurduran dış güçlere karşı uyanık olunmasının önemini vurgulayan Kıvanç, “Zaman devletimize, milletimize sahip çıkmak zamanıdır, Zaman uyanık olma, düşmanın ne denli sinsi ve gaddar olabileceğini anlama zamanıdır. Bugün Birlik olmamız, birbirimize sahip çıkmamız gereken gündür, Bugün farklılıklarımızı değil, ortak değerlerimizi, ortak geçmişimizi, bu vatanı vatan yapan benliğimize sahip çıkma günüdür. Gün Laik Türkiye Cumhuriyetine, Demokrasiye, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı bu eşsiz mirasa ve onun ilkelerine sahip çıkma günüdür” dedi.

Darbe girişimi sonrasında tüm sivil toplum örgütlerinin katılımıyla Adana Milli İradeye Saygı Platformu oluşturulduğunu hatırlatan Kıvanç, Platform çerçevesinde diğer Başkanlarımızla birlikte ADASO Yönetimi olarak demokrasi yürüyüşlerimize devam ediyoruz. Herhangi bir politik kaygı veya amaç gütmeden, tüm siyasi kimliklerimizden arınmış olarak, demokrasiye ve milletimize olan bağlılığımızı göstermek adına gerektiği sürece de buraya katkı sağlamaya devam edeceğiz. Her şey vatan bekası, milletimiz geleceği ve demokrasi için. Vatan olmadan biz olamayız” görüşünü dile getirdi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.