TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukobirlik binası takasa açıldı

Uzun yıllar istihdam ve üretimiyle bölge için de önemli konumda bulunan ve ciddi gelir sağlayan Çukobirlik’in 16 katlı binası 2005 yılından buyana atıl bir şekilde duruyordu.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2016 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2016 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çukobirlik binası takasa açıldı

Çukobirlik binası takasa açıldı

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) - Uzun yıllar istihdam ve üretimiyle bölge için de önemli konumda bulunan ve ciddi gelir sağlayan Çukobirlik’in 16 katlı binası 2005 yılından buyana atıl bir şekilde duruyordu. Son olarak 16 katlı binaya “Bu bina takas yapılır” şeklinde afiş asıldı. Afişi görenler bunun bir şaka olduğunu sandı.

Adalet Bakanlığı’nın, Yargıtay'daki iş yükünü azaltmak amacıyla yıllardır gündemde olan Bölge Adliye Mahkemeleri için 2005 yılında ÇUKOBİRLİK'in kullanılmayan 16 katlı binasını 3.5 milyon liraya satın aldığı öğrenildi.  Ancak bu bina, adli faaliyetler için uygun görülmediğinden o tarihten bu yana atıl halde durduğu belirtildi.  Bazı fuar şirketleri Çukobirlik içerisinde fuarlar düzenledi. Bu fuarlar Çukobirlik’i yeniden adından söz ettirmeye başladı. Ancak herhangi bir hareketlilik olmayınca 16 katlı binanın üzerine “Bu bina takas yapılır” afişi asıldı. Telefon numarası da verilen afişi görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yıllarca Adanalıların önemli istihdam alanlarından olan Çukobirlik Fabrikası’nın tekrar eski günlerine dönmesini isteyen vatandaşlar, takasın kiminle neden yapılmak istendiğini merak ettiklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.