TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrasi sokağı

Demokrasi sokağı Seyhan Belediye Başkanı Karalar, Adana’nın en işlek yerlerinden olan Şinasi Efendi Caddesi ile Atatürk Caddesi arasında kalan 64019. sokağa ‘Demokrasi Sokağı’ isminin verileceğini, sokağın uygun bir yerine de ‘Demokrasi Anıtı’ yapılacağını müjdeledi. ADANA(İLKHABER)- 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak cuntacılara karşı tepkisini sert bir şekilde gösteren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçesinde bulunan bir sokağa ‘Demokrasi Sokağı’ adının verileceğini belirtti. Başkan Zeydan Karalar, 15 Temmuz darbe girişiminin demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıkma adına akıllardan silinmemesi gerektiğinin altını çizerek bu bağlamda Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan 64019. sokağa “Demokrasi Sokağı” isimin verilmesini planladıklarını söyledi. Şinasi Efendi Caddesi ile Atatürk Caddesinin tam paralelinde ve ortasında bulunan sokak ile ilgili isim değişikliği teklifi Seyhan Belediye Meclisinin ilk toplantısında gündeme gelecek. ‘DEMOKRASİ SOKAĞI’NA DEMOKRASİ ANITI Başkan Zeydan Karalar ayrıca ‘Demokrasi Sokağı’ isimi verilmesi planlanan 64019.sokağa birde “Demokrasi Anıtı” yapılmasın planladığı söyledi. Karalar “Demokrasi Sokağı’nın uygun bir yerine ‘Demokrasi Anıtı’ yapmayı da planlıyoruz. Hatırlanacağı üzere Ankara Gar’ındaki katliam için ‘Barış Anıtı’nı Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önündeki alanda yapmıştık. Şimdide 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitlerimiz için ‘Demokrasi Anıtı’ yapacağız” şeklinde konuştu. KARALAR: DARBELERİN OLMADIĞI ÖZGÜR BİR ÜLKEDE YAŞAMAK İSTİYORUZ 24 Temmuz’da gerçekleştirilen ‘Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’nde Taksim Meydanı’nı dolduran yüz binlerce insanın tek bir yürek olduğunu belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, insanların artık darbelerin olmadığı özgür bir ülkede yaşamak istediğini belirterek, şöyle dedi: “Ülkemiz zor günler geçiriyor. Gerek şahsımın gerekse partimin demokrasi ve özgürlük konusunda oldukça hassas olduğu herkes tarafından iyi bilinmekte. Bizler sürekli olarak darbelere karşı olduğumuzu belirtmekteydik. Bu ülke darbelerden çok çekti. Her ne kadar son yıllarda siyasi olarak ayrışma göstersek de zor günlerde birlikte olmayı bilen bir milletiz. Geçtiğimiz hafta sonu Taksim Meydanı’nda, 15 Temmuz akşamı cuntanın yaptığı darbe girişimi sonrasında ilk andan itibaren gösterdiğimiz darbe karşıtı tavrımızı net bir şekilde tekrar ortaya koyduk. Bizler Taksim Meydanı’nda demokrasi, cumhuriyet ve parlamenter sisteme olan inancımızı ve kararlılığımızı yüz binlerce vatandaşımızla birlikte yineledik. Hangi siyasi görüşü benimserse benimsesin cumhuriyete ve demokrasiye inanan ‘darbelerin olmadığı özgür bir ülkede yaşamak istiyorum’ diyen herkes darbelere karşı durmuştur ve durmaya devam edecektir.” Seyhan Belediye Başkanı Karalar, Adana’nın en işlek yerlerinden olan Şinasi Efendi Caddesi ile Atatürk Caddesi arasında kalan 64019. sokağa ‘Demokrasi Sokağı’ isminin verileceğini, sokağın uygun bir yerine de ‘Demokrasi Anıtı’ yapılacağını müjdeledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Demokrasi sokağı

 

ADANA(İLKHABER)- 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak cuntacılara karşı tepkisini sert bir şekilde gösteren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçesinde bulunan bir sokağa ‘Demokrasi Sokağı’ adının verileceğini belirtti. Başkan Zeydan Karalar, 15 Temmuz darbe girişiminin demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıkma adına akıllardan silinmemesi gerektiğinin altını çizerek bu bağlamda Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan 64019. sokağa “Demokrasi Sokağı” isimin verilmesini planladıklarını söyledi. Şinasi Efendi Caddesi ile Atatürk Caddesinin tam paralelinde ve ortasında bulunan sokak ile ilgili isim değişikliği teklifi Seyhan Belediye Meclisinin ilk toplantısında gündeme gelecek.

‘DEMOKRASİ SOKAĞI’NA DEMOKRASİ ANITI

Başkan Zeydan Karalar ayrıca ‘Demokrasi Sokağı’ isimi verilmesi planlanan 64019.sokağa birde “Demokrasi Anıtı” yapılmasın planladığı söyledi. Karalar “Demokrasi Sokağı’nın uygun bir yerine ‘Demokrasi Anıtı’ yapmayı da planlıyoruz. Hatırlanacağı üzere Ankara Gar’ındaki katliam için ‘Barış Anıtı’nı Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önündeki alanda yapmıştık. Şimdide 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitlerimiz için ‘Demokrasi Anıtı’ yapacağız” şeklinde konuştu.

KARALAR: DARBELERİN OLMADIĞI ÖZGÜR BİR ÜLKEDE YAŞAMAK İSTİYORUZ

24 Temmuz’da gerçekleştirilen ‘Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’nde Taksim Meydanı’nı dolduran yüz binlerce insanın tek bir yürek olduğunu belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, insanların artık darbelerin olmadığı özgür bir ülkede yaşamak istediğini belirterek, şöyle dedi:

 

Ülkemiz zor günler geçiriyor. Gerek şahsımın gerekse partimin demokrasi ve özgürlük konusunda oldukça hassas olduğu herkes tarafından iyi bilinmekte. Bizler sürekli olarak darbelere karşı olduğumuzu belirtmekteydik. Bu ülke darbelerden çok çekti. Her ne kadar son yıllarda siyasi olarak ayrışma göstersek de zor günlerde birlikte olmayı bilen bir milletiz. Geçtiğimiz hafta sonu Taksim Meydanı’nda, 15 Temmuz akşamı cuntanın yaptığı darbe girişimi sonrasında ilk andan itibaren gösterdiğimiz darbe karşıtı tavrımızı net bir şekilde tekrar ortaya koyduk. Bizler Taksim Meydanı’nda demokrasi, cumhuriyet ve parlamenter sisteme olan inancımızı ve kararlılığımızı yüz binlerce vatandaşımızla birlikte yineledik. Hangi siyasi görüşü benimserse benimsesin cumhuriyete ve demokrasiye inanan ‘darbelerin olmadığı özgür bir ülkede yaşamak istiyorum’ diyen herkes darbelere karşı durmuştur ve durmaya devam edecektir.”

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.