TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nasıl kıydınız?

Mardin’de PKK’nın alçak tuzağında şehit düşen Polis Memuru Malkav, Adana’da son yolculuğuna uğurlanırken, şehidin annesinin yakarması yürekleri parçaladı

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Nasıl kıydınız?

 


 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Mardin'de bölücü terör örgütü PKK'lıların yola döşediği bombayı patlatması sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Metin Malkav düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit polisin yeğeni, tören alanına dayısının asker şapkasını kafasına takması ve üzerine Türk Bayrağı’nı asarak gelmesi duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Mardin'in Kızıltepe ile Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçeleri arasında 25 Temmuz 2016 günü uluslararası İpekyolu üzerinde, bölücü terör örgütü PKK'nın yola döşediği bombayı zırhlı aracın geçişi sırasında patlatması sonucu Özel Harekat Polisi Metin Malkav (24) ile 2 meslektaşı şehit oldu. Şehidin cenazesi önceki gece memleketi Adana’ya getirildi. Şehit için sabah saatlerinde Sabancı Merkez Camisi’nde tören düzenlendi.

İlk olarak şehit meslektaşlarının omzunda tören alanına getirildi. Şehidin annesi Zeliha Malkav’ı kadın polis memurları teselli etmeye çalıştı. Anne Malkav, “Yeter desin Allah’ım. Artık yeter. Nasıl kıydınız?” diye feryat etti. Şehidin babası Mehmet Malkav, ablaları Pınar Mucuk ve Nuray Malkav’ın yanına giden Adana Valisi Mahmut Demirtaş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve askeri rütbeliler acılı aileyi teselli etmeye çalıştı. Törene şehidin yeğeninir başına şehit polisin şapkasını takması ve üzerine Türk Bayrağı asması görenleri duygulandırdı.

Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek törende bir konuşma yaparak, "Bugün burada ülkemizin birliği ve bütünlüğü, milletimizin huzuru ve güvenliği uğruna canını feda eden muazzez şehidimizi ebedi yolculuğuna uğurlamak, ona karşı son görevimizi ifa etmek ve onu cennete yüce rabbimizin katına uğurlamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Aziz şehidimizi son yolculuğuna uğurlarken en onurlu rütbe olan şehitlik mertebesine ulaşmış olan Metin kardeşimize teşkilatım adına Allah'tan rahmet, aziz milletimize, kederli ailesine, yakınlarına ve fedakar çalışma arkadaşlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından şehit için cenaze namazını Adana İl Müftüsü Arif Gökce kıldırdı. Şehit Malkav için helallik istenip, dualar edildi. Ardından ise şehit polis meslektaşlarının omzunda tekrar cenaze aracına götürüldü. Şehit daha sonra Kabasal Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.