TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir başarı hikayesi

Bebeğine giysi ararken, birden bire oluşan fikirle hayatı değişen Özge hanım, Adana’da bebek kıyafetleriyle aranan bir iş yeri sahibi oldu

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2016 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2016 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bir başarı hikayesi

ADANA(İLKHABER) - Adana’da bir çocuk annesi 26 yaşındaki ev kadını Özge Ada Parlakkan, kendi tasarlayıp yaptığı ürünleri yurt içi ve yurt dışına kadar gönderiyor.

Mesleği yeni doğan bebek ve çocuklar üzerine. Anne ve babalar için önem atfeden bebek doğum hediyeleri ve çocuk kıyafetleri de yoğun talep alan ürünler arasında. Bunun yanında gelin, kına, doğum günü, sünnet günlerinde tişörtler, süs ve şekerleri hazırlıyor. Tamamını kendi tasarlayıp hazırlıyor.

Eşi memur olan Özge Ada Parlakkan, mesleğe 4 yıl önce Siirt’te başladı. 3 yıl Siirt, 1 yıl Mersin’de kalan Parlakkan, 1 aydır da Adana’da. Fikir de hamilelik döneminde kendi bebeği için hediye arayışında oluşmuş. İlk yıllar küçük ilde malzeme temininde yaşadığı zorlukları dile getiren Özge Ada Parlakkan, ‘’ İlk olarak küçük bir ilde başladım. Bu da dezavantajları beraberinde getirdi. Malzeme bulamıyordum. Genelde şehir dışından getirttim. İnternet sitemi büyüttüm. Adımı duyurduğumu düşünüyordum. Çünkü bu kadar kişiye yurt dışı da dahil hitap etmeye başlamıştım.’’ dedi.

Mesleğe ilk önce bebek doğum günü hazırlıkları ile başladığını söyleyen Parlakkan, şimdi konseptini daha da genişlettiğini söyleyerek, ‘’Çocuklar için doğum günü kıyafetleri, hastane çıkışları, gelinler için bütün süslemeler, gelin çiçeği, damat bardağı, aksesuar, süs aklınıza gelebilecek bütün konseptleri hazırlıyorum.’’ dedi.

KADINLARIMIZ HAREKETE GEÇMELİ

Ev kadınları için tavsiyelerde de bulunan Özge Ada Parlakkan kadınlarımızın televizyonları başında zaman geçirmemeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Parlakkan, ‘’ Dünyayı kadınlar kurtarabilir. Bu gücün içlerinde olduğuna inanıyorum. Harekete geçmeleri yeterli. Evde oturup dizi vb. programlar izlemek yerine içlerindeki güçleri fark edip harekete geçseler, başarabilirler. Bunun için biraz fedakârlık gerekir. Belki 5 çayları onlar için daha cazip geliyor olabilir. Ben bu işe başladıktan sonra arkadaş, dizi, televizyon izleme gibi şeylerim kalmadı. Ama iyi oldu. O alışkınlıklardan koptuktan sonra üretebiliyorsunuz. Tasarlayabiliyorsunuz.

KÜÇÜK DÜŞÜNMEYİN

Ev kadınlarının hazırcılıktan kurtulmaları gerektiğine değinen Özge Ada Parlakkan, sözlerine şöyle devam etti:

‘’Kimi zaman bana birkaç eşya yapıp satmam için getirenler oldu. Ben buna kızıyorum. Kendim bu işe başlarken kimseden yardım almadım. Bu hazırcılıktır. Tek başıma internet sitesi kurup bu günlere kadar geldim. Eğer elinizden geliyorsa siz bunu daha ileriye taşıyabilirsiniz. Ben yapıyorsam siz de yapabilirsiniz. Küçük düşünmeyin. Bence bir kadının isteyip de yapamayacağı bir şey yoktur. Önemli olan istemektir. ‘’

İnternette sosyal medya üzerinden ürünlerini satan Parlakkan, başta İstanbul, İzmir, Gaziantep olmak üzere Türkiye’nin bütün illerinden talep geldiğini belirterek, ‘’Sosyal medyada çok takipçim var. Yurt dışı olarak Türkmenistan ve Azerbeycan’a toplu siparişler gönderdim. Avusturalya, Almanya, Norveç, Gürcistan gibi ülkelere siparişlerim oldu. Talep oldukça her yere sipariş gönderebilirim.’’ dedi.

Özge Ada Parlakkan bir ay önce geldiği Adana’da küçük bir iş yeri açtı. Yanında Leyla Mete isimli bir çalışanı da bulunan Parlakkan açtığı iş yeri ile artık yerleşik olarak Adanalı müşterilerine de hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyor.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.