TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İHD’den 3 günlük barış nöbeti

İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi üyeleri, kardeşlik, çoğulcu hukukunun tesisi, çoğulcu, demokratik anlayışın hayata geçirilmesi ve silahların susması için 3 günlük "barış nöbeti" başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2016 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2016 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İHD’den 3 günlük barış nöbeti

İHD’den 3 günlük barış nöbeti

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi üyeleri, kardeşlik, çoğulcu hukukunun tesisi, çoğulcu, demokratik anlayışın hayata geçirilmesi ve silahların susması için 3 günlük "barış nöbeti" başlattı. 

İHD Adana Şube binasında başlatılan barış nöbeti öncesi bir basın açıklaması yapan İHD Adana Şube Başkanı Avukat İlhan Öngör, nöbetlerinin kendi binaların 3 gün süreceğini belirtti. Kentteki emek ve demokrasi güçlerinin de destek verdiği nöbetlerinin, 25 Ağustos Çarşamba günü saat 18.00'a kadar süreceğini işaret eden Öngör, kardeşlik hukukunun tesisi ve çoğulcu demokratik anlayışın hayata geçirilmesi ve silahların susması için bu nöbeti başlattıklarını işaret etti.  Öngör, “Şiddete karşı tüm toplumsal dinamiklerin farklı ideolajik kodlarını bir kenara bırakarak insanı ve ahlaki bir değer olan barış hakkını sahiplenmesi elzem hale gelmiştir. Türkiye halklarının kadim kardeşlik hukukunun tesisi, çoğulcu hukuku tesisi, çoğulcu demokratik anlayışın hayata geçirilmesi ve silahların susması için 1 eylül Dünya Barış gününde, barışı müjdeleyen bir günde uyanmak en büyük arzumuzdur.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.