TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Miroğlu’ndan Joe Biden değerlendirmesi

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile önceki Türkiye ziyareti sırasında yaptığı görüşmeye ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Miroğlu’ndan Joe Biden değerlendirmesi

ADNAN AVUKA

 MARDİN (İLKHABER)-Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile  önceki Türkiye ziyareti sırasında   yaptığı görüşmeye ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Joe Biden Türkiye'de! Önceki gelişinde Biden'la bir görüşme gerçekleştirmiş bir milletvekili olarak bu ziyaret nedeniyle neler his ettiğimi kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. ABD Başkan Yardımcısı Biden'e hoş geldiniz demek istiyorum.
Bir önceki gelişinde İstanbul’da kendisiyle görüşen heyetin arasındaydım. Aynı heyetten Leyla Zana Biden'a doksanlı yılları anlatmış Kürtlüğün tam anlamıyla yaşanamadığından şikayet etmişti. CHP her zamanki gibi, Tanrıkulu sözüm ona ihlallerle alakalı bir dosyayla çıkıp gelmişti, Oysa Biden'ın derdi ne Kürtlüğün doyasıya yaşanması ne de "ihlaller"di. Biden, ABD’nin Suriye politikasına destek aramak ve meşruiyet sağlamak için gelmişti. Ona açıkça Suriye'deki ABD politikasının yanlış olduğunu söyledim. Siz PYD’yi destekliyorsunuz ama PKK Türkiye'ye ateş ediyor ve her iki örgüt aynı merkezden yönetiliyor, bu durum Kürtlerin haklı talepleriyle de hiç bir şekilde bağdaşmıyor ve zarar veriyor: Bu sürece müdahale etmezseniz ABD, zor durumda kalacak dedim. Dikkatle dinledi, sonra da kişisel ama trajik hikayesini paylaştı bizimle: Oğlunu bir hastalık nedeniyle kaybetmişti ve diğer oğlunu Irak veya Suriye'de savaş içinde kaybetmek istemiyordu...Yani elde kala kala karasal güç olarak Kürtler kalmıştı..
Sonuç ortada!
Bakıyorum da Türkiye bu ilk Biden ziyaretinden sonra binlerce evladını kaybetti, canlı bombalar, darbe girişimi ve hendek savaşlarının birer sonucu olarak.
PYD ise öyle görülüyor ki gelecekte, Suriye'de siyasi ve Kürtleri temsil eden bir güç olarak değil, küresel güçlerin kullandığı bir karasal güç olarak hatırlanacak!
ABD ve Esat dahil Suriye Kürtlerine kimsenin vaat ettiği özel bir statü yok, gelinen aşamada Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması herkesin yararına!
Bıden'la karşılaşsaydım son ziyaretinden bu yana, kaybettiğimiz evlatlarımızın hikayesini ve içimize kazılan hiç unutulmayacak o trajedileri paylaşacaktım..
ABD'nin yanlış politikalarının kötü sonuçları gizlenemeyecek hale gelmiş ama maalesef tümü de ABD kaynaklı 'savaş yalanları!' hala çok kuşatıcı, bunun sebeplerini soracaktım!
Şimdi birileri ABD Başkan yardımcısı Bıden'a bu savaş yalanlarının gölgesinde, iki ülkenin dost ve müttefik olarak kalmasının imkansız hale geldiğini söylemeli!
Türkiye'ye hoş geldiniz Mr. Biden!
Umarım sevgili oğlunuz her türlü savaş belasının, düğünlerde ve sağda solda patlatılan canlı bombaların uzağında, sağlık ve afiyettedir!
Umarım sevgili oğlunuz annesinin şefkatli kollarında mutluluk ve barış içinde bir hayat sürmektedir!
Beni soracak olursanız Sayın Bıden, 15 Temmuz gecesi, 25 yaşındaki kızım Hiwa( Kürtçe umut demektir) ile birlikte bugün ziyaret ettiğiniz meclisin çatısı altında, çok sayıda milletvekili arkadaşımla beraber az kalsın can veriyorduk!
O gece üstümüze bomba yağdıran gücün lideri sizin ülkenizde Pensilvanya eyaletinde bir çiftlikte yaşamaya devam ediyor!
Siz buradayken ülkenizden gelen resmi mesajların bu zatı hala aklamaya ve himaye etmeye yönelik mesajlar olması çok üzücü!
Benzer bir kadersizliği sizin ülkeniz yaşasaydı ve Beyaz sarayı, Kongre Merkezini maazallah bombalama emrini veren kişi Türkiye'de yaşıyor olsaydı, siz gerçekten iade için hukuki süreç ve prosedürlerden mi bahsedecektiniz?!
Sayın Biden!
Türkiye'de artık hiç kimse bu savaş yalanlarına bu psikolojik harekâtlara inanmıyor!
Beraber içtiğimiz kahvenin ve birkaç dakikaya sığdırdığımız sohbetin hatırına söylemek isterim ki siz siz olun, Pensilvanya'dan gelen ve gelecek olan raporlara inanmayınız! Hiç değilse bundan sonra inanmayınız!
Ne 15 Temmuzdan sonra ziyaret ettiğini Türkiye, eski Türkiye, ne Türkiye'nin dünyaya armağan ettiği dünya ve Türkiye lideri Recep Tayyip Erdoğan eski Recep Tayyip Erdoğan artık! 15 Temmuzda katledilen Şehitlerin hatırasının ve kanının demokrasiye inancın harcı haline geldiği Türkiye'ye hoş geldiniz Mr. Bıden!
Türklerin ve Kürtlerin bilhassa 15 Temmuzdan sonra etle tırnak gibi olduğu Türkiye'ye hoş geldiniz!
Pensilvanya'dan size gelen raporlarda neler yazıyor bilmiyorum ama emin olunuz ki, Ne Kürtler ne Türkler için yeryüzünde Türkiye'den başka bir ülke başka bir vatan yok ve olmayacak!”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.